Вручення дипломів учасникам програми перепідготовки військовослужбовців


Сьогодні о 14:30 у науковому містечку «Нова Енергія», вул. Карпатська, 15 відбудеться прес-конференція та вручення дипломів учасникам програми перепідготовки військовослужбовців у рамках міжнародного проекту «Україна – Норвегія» за програмою «Підприємництво для сталого розвитку» для військовослужбовців запасу та учасників АТО.

10 учасників перепідготовки розробили власні бізнес плани і готові розпочати свою справу. Навчання пройшли 30 осіб, половина з них учасники АТО. Самі ж навчання розпочались у вересні і проходили щодня, всього 500 годин лекцій. Найбільш цікавим для слухачів були питання започаткування власного бізнесу (пошук бізнес-ідей), юридична реєстрація, бухгалтерський облік, маркетинг і фандрайзинг (написання заявок на фінансування).

Подібні програми в Україні відбуваються за підтримки уряду Норвегії, яка одна з перших започаткувала проекти перекваліфікації колишніх військових і залучення їх до нових видів дільності.

Спікери:координатор проекту "Україна-Норвегія" від Nord Університету Торстейна Віка Орхуса, керівник PR-відділу Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіної, проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Максим Карпаш.