Всесвітньовідомий телеканал підготував сюжет про один із франківських університетів


Один із найвідоміших телеканалів світу — AlJazeera, підготував сюжет про Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, його роль у розвитку енергетики України та світу загалом

У сюжеті також розповідається про Наукове містечко "Нова енергія", яке має чималий досвід освіти для дітей задля зміни енергетичної ситуації в державі, пише Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу університету.

Відеоматеріал для телеканалу підготував аспірант університету, майбутній кандидат економічних наук, кореспондент телеканалу AlJazeera — Хатем Кхандір, який записав інтерв’ю з ректором ІФНТУНГ, проф. Крижанівським Є.І. та проректором з науково-педагогічної роботи, проф. Карпашем М.О. Науковці проаналізували ситуацію в Україні та перспективи її енергонезалежності.

За словами проректора Карпаша Максима, місія університету полягає у тому, щоб "вчити і досліджувати, досліджувати і вчити". Прикладом цього є карта сонячної інсоляції Прикарпаття, яку уклали науковці ІФНТУНГ. На її основі вчені дали рекомендації щодо відновних джерел енергії для області та для окремих об'єднаних територіальних громад.

У науковому містечку "Нова енергія" кореспондента міжнародного каналу зацікавив досвід освіти для дітей, яка може стати запорукою зміни енергетичної ситуації в нашій державі. Йдеться про зміни поведінки людей, адже в Україні реалізовується досвід країн Європи, коли екологічна свідомість молодих людей та їхній запит на нові моделі поведінки перевертає політичну та економічну ситуацію в країні загалом.

Особливістю ІФНТУНГ є те, що праця наших науковців зорієнтована, в першу чергу, на вирішення стратегічних завдань енергетичної безпеки України. Тому, якщо реалізувати всі напрацювання в цій сфері, можна створити прорив держави в забезпеченні паливно-енергетичними ресурсами, зокрема, збільшити власний видобуток енергоносіїв.

До теми: В Івано-Франківську відкрили наукове містечко «Нова енергія»​

В науковому містечку встановлять енергетичне колесо

Allхімія: У Франківські науковці презентували вражаюче шоу вогню