Встановлення шлагбаумів у центрі Франківська визнано незаконним


Рішення апеляційного господарського суду Львівської області, яким було легалізовано шлагбаум та платну парковку в центрі Івано-Франківська, скасоване Вищим господарським судом України.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив юрист Ігор Фріс.

"Закон та право всеж існують в нашій державі. Рішення апеляційного господарського суду Львівської області, яким було фактично легалізова незаконна приватна парковка підприємця Миколи Гавриляка в історичній частині Франківська - скасоване Вищим господарським судом України. В своєму рішенні колегія суддів Вищого господарського суду підтвердила незаконність шлагбаумів, які обмежують рух транспорту власників та користувачів майна, яке розташоване в центрі міста.

Нажаль демонтаж цих шлагбаумів та остаточна ліквідація незаконного бізнесу не вирішена цим рішенням (підприємець не є їх власником а лише використовує їх), але те що судом прямо визначено незаконність їх встановлення, дає всі законні підстави на звернення зацікавлених осіб до суду щодо їх демонтажу та прискіпливої уваги правоохоронних органів, до діяльності цих ділків", - написав франківець.