"Ви маєте звітувати, скільки поверхів та надбудов знесли", - мер про роботу ДАБК


У четвер, 7 грудня під час засідання виконкому управління ДАБК Івано-Франківська прозвітувало про рік роботи.

Зокрема, за словами заступника начальника ДАБК, від початку року управлінням здійснено 151 позапланова перевірка за резельтатами яких складено 74 відповідних акти і винних притягнено до відповідальності, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На це міський голова зауважив, що його цікавлять конкретні дії, а не цифри.

"Хочеться такого звіту: завалили 3 незаконні новобудови, розібрали 8 надбудов, закопали 5 котлованів. Що ті забудовники, дороги не роблять, майданчики не роблять, сидять всі в міській раді, а люди їх далі обирають. Треба навести порядок з тими будовами", - звернувся голова до представника ДАБК.

Заступник начальника пояснив, що результати є, проте про них не пишуть у ЗМІ. Що ж стосується штрафів накладених на порушників, то вони склали понад півтори мільйони гривень. Проте з них тільки 292 086 грн. порушники сплатили добровільно, ще 124 886 грн. передано в органи ДФС. Решту 1 098 100 грн. оскаржуються в судах. 

Ще однією проблемою чиновник виділив те, що забудівники понабирали собі дозволів на 10 років вперед і воювати з ними дуже важко. 

"Я вас просив відмінити всі документи по Шевченка. Там забудова чотири поверхи, а той забідівник вже 10 поверх завершує. Розберіться з цим", - обурився голова.