Ви що - сепаратист? Учасник АТО до члена франківського виконкому


Сьогодні на засіданні виконкому міської влади виникла суперечка стосовно дозволів на розташування літніх майданчиків.

Зокрема йшлося про погодження облаштування літніх торгових майданчиків на 2016 рік в літній період, які розташовуються поруч фасаду закладу ресторанного господарства або окремо стоячі від стаціонарного закладу ресторанного господарства, відповідно до паспорта літнього торгового майданчика погодженого Департаментом містобудування, архітектури та культурної спадщини, а також в яких створені необхідні санітарно-побутові умови для дотримання правил особистої гігієни відвідувачів.

Суперечку викликав пункт про надання дозволу суб’єкту господарської діяльності Дорожівському Р.Д., майданчик площею – 70,0 кв.м, на вул. Дністровській,3 поруч кафе «Чебуреки».

Заступник міського голови Олексій Кайда, закликав членів виконкому підтримати надання дозволу для цього підприємця, адже він дуже активно допомагає воїнам АТО і постійно їздить з волонтерською допомогою в найгарячіші точки бойових дій. Таку ж думку підтримали і учасники АТО, які були присутні на засіданні. 

Проти надання дозволу виступив тільки член виконкому Вадим Войтик. Він заявив, що підприємець має багато порушень, зокрема навіть те, що літник уже зараз стоїть є не законним. Тому виконкомівець переконував не голосувати за це рішення.

На захист підприємця-волонтера став атошник Василь Андріїв.

"Ви що, сепаратист? У мене з'явилося таке враження, адже кожного разу коли мова йде про підприємців, які допомагають АТО ви виступаєте проти", - запитав Андріїв.

Після цього розпочалася суперечка з взаємними образами і вигуками, до якої долучилися присутні на засіданні представники Самооборони, учасники АТО і члени виконкому. У підсумку Вадим Войтик пообіцяв написати заяву в поліцію, що Василь Андріїв йому погрожував і почав вимагати закрити засідання.

Після декількох хвилин словесної перепалки міський голова Руслан Марцінків закликав всіх заспокоїтись і висловити свою позицію голосуванням. У підсумку 13 виконкомівців підтримали рішення надати дозвіл, один утримався і один виступив проти.