Вибори на носі, або Для чого «Батьківщині» волонтерські центри у штабах


Партія «Батьківщина» перетворює партійні офіси в усіх населених пунктах країни на волонтерські центри. Із таким закликом лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко звернулась до народних депутатів та голів обласних районних організацій на розширеному засіданні фракції у вівторок, 20 січня.

За її словами, офіси партії відкриють двері для волонтерів, які збиратимуть гуманітарну допомогу, насамперед, засоби захисту, і організовуватимуть доставку на фронт. 

Тож тепер волонтери мали б ринути з допомогою для бійців АТО у партійні офіси. До слова, офіс «Батьківщини» у Франківську знаходиться на вулиці сестер Василіянок. Тобто, у центральній частині міста, тож дійсно міг би стати зручним для збору допомоги.

Тим не менш франківські активісти таку ініціативу сприйняли з іронією. Мовляв, для чого нам ваші кабінети, якщо в нас механізм роботи давно налагоджений. І це зрозуміло, адже Україні вже незабаром «відсвяткує» річницю з початку бойових дій на сході.

Тим не менш, виникнення такої ініціативи у партійців саме зараз, зрозуміле. Адже цьогоріч (експерти говорять про 25 жовтня) в Україні мають відбутись місцеві вибори. Тож «Батьківщині» як і іншим партіям потрібно здобувати прихильність  виборців. А в такий спосіб це можна зробити, не вклавши великих коштів…

Звичайно, не можна виключати варіанту, що Юлія Володимирівна і справді вирішила безкорисно допомогти волонтерам та бійцям. Та треба пригадати про ще одну ініціативу «Батьківщини». Майже рік тому, перед президентськими виборами в областях почали строювати осередки громадської організації «Народне ополчення». На Прикарпатті ініціатива надходила від тодішнього голови ОДА Андрія Троценка, який як відомо, є членом партії Тимошенко. Прикарпатських чоловіків закликали вступати у лави ополчення, обіцяючи навчити користуватись зброєю та як діяти у місті чи селі під час військових дій. Та далі розмов справа не пішла…