Вибори оголосили, а межі не затвердили: Облрада мусить заднім числом створювати ОТГ


Сьогодні, 6 вересня відбулося засідання комісії облради з питань соціано-економічного розвитку на якому розглянули зміни до перспективного плану формування територій громад області.

За словами директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації Назарія Іваніва, йдеться про створення Дзвиняцької ОТГ (с.Дзвиняч, Космач, Міжгір'я, Росільна) та Переріслянської ОТГ (с. Перерісль, Волосів, Гаврилівка, Камінне, Лісна Тарновиця, Тисменичани, Фитьків, Цуцилів).

"Просимо внести зміни до перспективного плану формування територій громад області щодо створення цих ОТГ. У цих ОТГ вже оголосили вибори, тож обласна рада має ще затвердити таке рішення", - сказав Іванів.

Це обурило депутата обласної ради Михайла Королика, адже на його думку, депутатів змушують приймати рішення заднім числом.

«Це абсурд, адже у цих громадах вже оголосили вибори, а тепер облрада має приймати рішення про дозвіл на їх створення. Ми не знаємо чи рішення про їх створення є економічно обгрунтоване. Дуже цікаво буде подивитись, чи ці громади будуть самостійні»,- каже Королик.

У свою чергу заступник голови облради наголосив, що якщо облрада на сесії не підтримає це рішення, то доведеться змінювати рішення ЦВК. Тому закликав Назарія Іваніва в подальшому все робити за порядком.

Питання винесли на сесію, але з умовою, що його ще опрацюють з фракціями.