Видозмінені: Франківців кличуть на виставку відомих у світі земляків


27 вересня, о 19:00 у Промприладі відбудеться відкриття виставки Synchrodogs. Slightly Altered / Видозмінені.

Synchrodogs - це фото-дует родом з Івано-Франківська та Луцька, який попри затребуваність та популярність за кордоном, не часто можна побачити в українському виставковому просторі, пише Бліц-Інфо.

У мережі організатори зазначають, що це не лише перше представлення проекту в Україні, але й перша персональна виставка дуету на території України за останні 9 років загалом.

Працюючи у двох напрямках - fashion та сучасне мистецтво, фотографи сформували свій власний характерний стиль, якісно витриманий та досі не вичерпаний протягом багатьох років. Їх роботи можна побачити в New York magazine, Dazed and Confused, The Wall Street Journal, Vogue, Esquire - і це далеко не повний список.

Працюючи над проектом “Видозмінені”, дует Synchrodogs відправився в одномісячну подорож по Карпатським горам, щоб дізнатися, наскільки далеко людям вдалося вторгнутися на початково дикі території. Люди завжди формували своє природне оточення. Але чи існує межа ресурсів, яку Земля дозволить нам використовувати?

"Видозмінені" - це відображення того, наскільки ми переплетені з природою - змінюючи середовище, ми змінюємо себе. Цей проект - про взаємозалежність людей і природи та про те, як змінюється вигляд Землі внаслідок наших втручань у екологічні процеси.

Протягом місяця подорожі мистецькому дуету довелося зіткнутися з багатьма суперечливими ситуаціями: дізнатися про те, як щотижня місцеві жителі незаконно спилюють тисячі дерев з метою заробітку; побачити опудала тварин у кожному гірському ресторані, готелі або будинку і при цьому так і не зустріти принаймні одну живу тварину в лісі; гасити вогонь у гірській долині, після того, як хтось безвідповідально залишив багаття, сподіваючись, що воно догорить самостійно.

Опинившись свідками цих та інших вторгнень у природу, Synchrodogsт почали мистецьку рефлексію на тему того, як ми протягом цілого життя змінюємо своє середовище, а воно, в свою чергу, змінює нас.

Проект, як абстрактна рефлексія на експлуатацію природи людиною, є також також візуальним меседжом про важливість освіти – не тієї, що надає чисельну або словесну грамотність, а тієї, що вчить нас цінувати природу та проживати життя з усвідомленням, відповідальністю і турботою.

Виставка діятиме щодня до 14 жовтня.