Викладач ПНУ став проректором Івано-Франківського Богословського університету


9 жовтня призначено проректором з наукової роботи Івано-Франківської Академії Івана Золотоустого кандидата політичних наук, доцента Олега Білоуса.

Контракт із проректором підписав ректор Академії, отець-доктор Олександр Левицький, повідомляє прес-служба ІФБУ.

Після підписання контракту ректор окреслив основні завдання, які стоять перед новопризначеним проректором. Це, зокрема, активізація діяльності, яка пов’язана із набуттям науковими збірниками Академії статусу фахових, пожвавлення діяльності, яка спрямована на отримання грантів для проведення наукових досліджень, організація і координування студентської наукової роботи, піднесення на якісно вищий рівень діяльності бібліотеки, особливо  в сегменті популяризації і доступу дослідників до фондів давніх і рідкісних видань, проведення презентацій нових видань відомих дослідників і науковців, пожвавлення міжнародної діяльності та забезпечення присутності Академії в мас-медіа і соціальних мережах.
 
В короткотерміновій перспективі ректор доручив проректору з наукової роботи організувати і провести на високому науково-організаційному рівні Всеукраїнську наукову конференцію «Християнство в Україні: історичні витоки, сучасний стан і виклики ХХІ століття (до 1030-ліття хрещення України)»  та видати збірник матеріалів конференції.
 
Довідково: Білоус Олег Михайлович магістр історії. Магістр богословських наук. Ліценціат богослов’я. Кандидат політичних наук. Доцент. 

З 01 вересня 2005 року – доцент кафедри політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

З 08 травня 2008 року – директор Наукового інформаційно-аналітичного Центру НАТО Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.