Високопосадовця-тюремщика, що попався на хабарі помістили в СІЗО


Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжног заходу заступнику начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, що вимагав хабар за "допомогу" в працевлаштуванні.

Досліджуючи матеріали справи, Івано-Франківським міським судом було встановлено, що затриманого посадовця підозрюють в одержані неправомірної винагородиу розмірі 500 доларів США.

Оцінивши всі матеріали та покази по даній справі, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати, щодо підозрюваного 1972 року нароодження, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки вчинений ним злочин носить ненасильницький характер, то суд визначив для нього також і грошову заставу, яка складає 180 мінімальних заробітних плат (двісті сорок вісім тисяч сорок гривень).

Тримання під вартою підозрюваного слід здійснювати в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12 (СІЗО).

Крім того Івано-Франківський міський суд своєю іншою ухвалою відсторонив підозрюваного від займаної ним посади.

Якщо вину вказаного посадовця вдасться довести у суді, то йому загрожуватиме позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

До теми: Посадовець пенітенціарної служби Прикарпаття погорів на хабарі