Виставка живопису Люби Шевчук-Кушпіт


25 лютого о 14.00 в фортечна галерея Бастіон відбудеться виставка живопису Люби Шевчук-Кушпіт.

М’який подих вітру лагідно торкається пелюсток, що грайливо мерехтять у соковитій зелені трав, сонячні промені вмиваються у краплях свіжої роси, а п’янкий запах чебрецю бентежить душу солодкими літніми спогадами…

Саме такі, напрочуд душевні, добрі та субтельні емоції викликають живописні квіткові композиції Люби Кушпіт-Шевчук. Квіти з’явилися у творчому доробку художниці цілком закономірно. Безмежно закохана у природу, вона заряджається її дивовижною силою та енергетикою, яку, згодом, суцвіттям барв виплескує на полотно, перетворюючи площини картин на квіткові луки та поля, що вібрують волошками, мальвами, маками та іншою красою. 

Схильність до малювання проявилася у Люби ще з дитинства, а свій мистецький хист вона вдосконалювала у Львівському державному коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша та Українській академії друкарства. Власне там художниця навчилася майстерно оперувати формою, лінією, ритмом, тонко відчувати колористичні сполучення. Багаторічна мистецька практика та пленерні виїзди допомогли знайти авторці свій власний шлях. 

Різноманітністю засобів художньої виразності вирізняються не лише квіткові композиції, а й краєвиди та урбаністичні пейзажі з видами рідного Львова. Люба вдало використовує гру світла й тіні, добирає складні поєднання тонів та напівтонів.
Кожна робота авторки завжди насичена особливим ліризмом і жіночністю та позначена інтимним особистісним характером. 
В оточенні малярських робіт Люби Кушпіт-Шевчук почуваєшся напрочуд затишно. І хочеться до них повертатися ще і ще, як до сонячних літніх днів…