Виставки, презентації та лекції: Що цікавого у Франківську цього тижня?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 6  до 12 лютого.

Виставка творів та презентація альбому Опанаса Заливахи

Розпочати культурний тиждень варто з виставки творів Опанаса Заливахи, що розпочнеться 6 лютого о 15.00 у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України (вул. Незалежності, 53) за участі заслуженого артиста України бандуриста Тараса Компаніченка. Також на відкритті презентують альбом художника.

Вистава "Ніч перед Різдвом"

Також 6 лютого в івано-франківському облмуздрамтеатрі відбудеться благодійний показ вистави "Ніч перед Різдвом". Початок о 16:00. Ціна квитків - 30 грн. Всі кошти підуть на лікування співробітника Івано-Франківського драмтеатру Ярослава Баранецького, який потребує термінової операції.

"Шлях до серця шикарної дівчини лежить через... шикарне, бажано царське, взуття. Класні черевички, тим більше царські, — це завжди актуально. Коваль Вакула, який напередодні Різдва як раз було втратив від кохання рештки здорового глузду, вирішує у будь-який спосіб здобути рідкісні мешти та разом з ними крижане серце своєї Оксани. А, зважаючи на те, що дива у передріздвяну ніч - це нормальне атмосферне явище, а Вакула вже просто дістав усіх своєю шлюбною невгамовністю, йому радо допомагають усі, навіть Чорт. А коли в кінці виявиться, що справа і не в черевичках зовсім, ніхто, втім, про цю катавасію не шкодуватиме, адже ж які були пригоди! Красива казка про шалене кохання", - йдеться у описі музичної комедії.

Зустріч з письменницею Ольгою Деркачовою

У вівторок, 7 лютого варто завітати на зустріч з Ольгою Деркачовою в рамках проекту „Назустріч улюбленому письменнику”. Розпочнеться зустріч о 17 годині в кафе «Світлиця Мулярова». Проектом організатори прагнуть якнайбільше познайомити галичан з сучасною літературою краю, популяризувати її, а також здійснити своєрідний зріз знань прикарпатців про письменників Івано-Франківщини та їх творчість.

Вхід вільний.

Результат пошуку зображень за запитом

Концерт "Легенда Елли Фіцджеральд"

Також 7 лютого в івано-франківській обласній філармонії відбудеться концерт в пам'ять про легендарну американську джазову співачку Еллу Фіцджеральд. Організатори зауважують, що в Івано-Франківську вперше пройде унікальний концерт з творів славетної Елли, які стали золотою класикою світової джазової музики: «Summertime», «Sweet Georgia Brown», «The Man I Love» та багато інших. 

Вартість квитків від 50 до 150 грн. Пенсіонерам та студентам обіцяють знижки.

Світлина від UKR Artists.

Відкрита лекція "Йога і психосоматика"

У середу, 8 лютого в 19:00 у "Urban Space" відбудеться відкрита лекція інструктора йоги, Ксенії Шестопалової на тему "Йога і психосоматика: нюанси практики". Свій погляд на хатха-йогу, сформований в процесі більш ніж 10-ти річної практики, а також цікава інформація про зв'язок йоги і психосоматики - це те, чим лектор буде ділитися із слухачами в цей вечір. Вхід вільний.

Світлина від Йога в Івано-Франківську.

Вистава "Майже ніколи не навпаки"

Також у середу, 8 лютого о 18:00 в івано-франківському обласному музично-драматичниму театрі зіграють виставу "Майже ніколи не навпаки".

"Колись Кирило Чев'юк знехтував великим кохання, одружившись за велінням хазяйського гаманця, тим самим наклавши на свою родину своєрідне прокляття. Щастя та спокій не знайде жоден з роду Чев'юків. ...Майже ніколи не навпаки" - третя частина театральної трилогії Ростислава Держипільського за культовими творами Марії Матіос.

Квитки можна придбати у касі театру.

Лекція "Як зробити успішний проект"

У четвер, 9 лютого на Шевченка, 3 відбудеться лекція "Як зробити успішний проект".

"Чи потрібно рекламувати проект у Facebook? Чи потрібна аудіо-, фото-, відеозйомка? Чи потрібен план проекту? Чи потрібна стратегія розвитку? А що ж, дійсно, потрібно щоб проект був успішним? Разом з переможцями попередніх хвиль програми "Міські Ґранти", будемо говорити про "все що потрібно" для успішного втілення ідеї. Розберемо приклади успіху та втрачених можливостей, зважимо соціальний вплив виконаних робіт та вкладених зусиль", - про це та інше обіцяють розповісти організатори.

Світлина від Міські ґранти Івано-Франківська.

Публічна лекція журналіста та історика Вахтанга Кіпіані

У суботу, 11 лютого в івано-франківському громадському ресторані  "Urban Space" о 16:00 відомий історик та журналіст Вахтанг Кіпіані прочитає лекцію "Українська Канадіада. Від галицьких і буковинських піонерів до Христі Фріланд".

Лекція "Яхтинг на Канарах!"

У суботу, 11 лютого о 19:00 в франківському громадському ресторані "Urban Space" відбудеться лекція "Яхтинг на Канарах!".

Світлина від Urban Space 100.

"Вітрила, океанічний бриз, шершава палуба під босими ногами, в твоїх руках штурвал білосніжної яхти... Це не мрія, а Яхтинг на Канарах" - розповість Анатолій із блогом Заплічник

Тож слухачі довідаються:
- Чому яхтинг - це доступно!
- Як організувати флотилію
- Що потрібно, щоб стати шкіпером
- Як мандрівку зробити корисною та незабутньою
- Плюси яхтингу на островах Тенеріфе, Ла Гомера, Ґранд Канарія
- Віч-на-віч з акулами...

Вхід вільний.