Виставки та презентації: Як цікаво провести тиждень в Івано-Франківську?


Вечірки, презентації, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 11 до 17 вересня.

Так, у понеділок, 11 вересня о 18:00  в книгарні "Є" відбудеться презентація книг Олександра Клименка «Про дерева і левітацію» та «Весь цей літературний джаз».

«Весь цей літературний джаз» – це роздуми про життя і мистецтво, мораль і політику, про естетичні та філософські завдання, які розв’язуються у творчості. Одне слово, про all that jazz. Як зазначає у передмові Володимир Базилевський, книжка Клименка є логічним продовженням його попередньої праці – збірки літературно-критичних есеїв та інтерв’ю «Від не-початку і до не-кінця». «Весь цей літературний джаз» – інтелектуальна подорож територією літературно-музичної синестезії. Подорож у напрямку світоглядного перехрестя, де творчість урівнюється з життям, де роль письменника означає бути людиною не лише у часі написання твору, а й у повсякденному житті. Книжка містить есеї та інтерв’ю з відомим письменником. Книжка «Про дерева і левітацію» – випадання з повсякденності у метафізику, це розповідь про людське життя, яке проростає з важкого коріння, щоб левітувати з повітряною легкістю в художній уяві митця. Дерева, помножені в поетичних рядках О. Клименка на горизонти і води, нагадують читачеві, що світ, який народжується у творчих візіях, може стати найважливішим прижиттєвим надбанням – еквівалентом справжньої віри, надії, любові.

Світлина від Книгарня

У вівторок, 12 вересня о 18:00 в книгарні "Є" Марина Гримич презентує роман «Падре Балтазар на прізвисько Тойво".

«Падре Балтазар...» Марини Гримич приїжджає на Франківщину, звідки майже півтора століття тому, в часи Австро-Угорщини, виїхали галицькі господарі, щоб у далекій Бразилії, під парасольковидними соснами-піньорами, заснувати українське життя. Авантюрно-утопічно-історичний роман Марини Гримич «Падре Балтазар на прізвисько Тойво» – це майже правдива, часом весела до сліз, часом сумна, і також до сліз, історія української колонії на півдні Бразилії, що зветься Нова Австрія.

Світлина від Книгарня

У четвер, 14 вересня о 20:00 в громадському ресторані Urban Space 100 Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів презентує "KISFF on tour. Блок 2: Фестивальні хіти"

KISFF — це найбільший фестиваль короткометражних фільмів в Україні. Цього року він тривав 5 днів: на 5 локаціях було представлено більше 300 фільмів, Київ відвідало декілька десятків закордонних та українських представників кіноіндустрії, а кількість відвідувачів#KISFF2017 перетнула позначку у 10 000 відвідувачів.

Звичайно, дві добірки фільмів не замінять сам #KISFF2017, але представлять есенцію цьогорічного фестивалю.

До другого блоку увійдуть фільми з тематичних блоків фестивалю, як комедійні, так і драматичні. Особливої уваги вартий фільм “Pussy” Ренати Гонщьоровської, який отримав вісім винагород, п’ять з яких за найкращий анімаційний фільм.

Світлина від Urban Space 100.

У суботу, 16 вересня о 15:00 в університеті Короля Данила відбудеться відкрита зустріч QC community Ivano-Frankivsk.

У програмі зустрічі: Доповідь «Heuristics of stopping testing» В певний момент часу майже всі інженери з контролю якості задаються питанням про те, коли варто зупинитись в роботі. Це питання може бути поставлене на рівні певного функціоналу чи проекту в цілому. Тому у 2009 році Michael Bolton у співпраці з колегами, вирішив зібрати докупи всі найпоширеніші причини завершення тестування у вигляді евристик, щоб інші інженери підтвердили, спростували чи доповнили їх. Під час виступу доповідач розповість про евристики та як оцінити чи варто завершувати тестування згідно кожної з них.

Світлина від Michael  Shultz.

Для участі потрібно зареєструватися.

Цього ж дня, о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться закриття літнього сезону з The Kech.

Ми досі не хочемо вірити, що літо вже позаду, тому влаштовуємо ще одну прощальну вечірку на літньому майданчику. Приходьте проводити останні теплі вечори з нами!

Світлина від Urban Space 100.

У неділю, 17 вересня о 18:00 в громадському ресторані Urban Space 100 презентують красиву книгу про нудне: Як змусити людей читати Путівник по реформах. 

Книга «Путівник по реформах» - нове, унікальне видання, створене незалежними експертами та журналістами «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Посольства Фінляндія в Україні, яке розглядає 17 ключових реформ, розпочатих у 2014 році. У книзі описані не лише цілі, здобуття та очікування від кожної з них, а й дано короткий історичний екскурс у кожну з галузей, що нині реформуються.

Путівник розповідає про усі попередні спроби провести реформи, а таких було чимало, та вказує на причини провалу попередніх спроб. Це перше видання такого роду – узагальнюючий аналіз ґрунтовних, глибинних змін, які відбуваються у державі сьогодні.

Світлина від Urban Space 100.