Вистави, дискусії та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 24 до 30 вересня.

Зокрема, у понеділок, 24 вересня о 15:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться показ форум-вистави за результатами Майстерні з законодавчого театру про потреби батьків з маленькими дітьми. 

Відкрита й прихована дискримінація родин із дітьми, недружня інфраструктура міста, яка не враховує потреб батьків з маленькими дітьми, як то – відсутність зручних пандусів для дитячих візочків і столиків для сповивання, недостатня кількість дитячих майданчиків з іграшками, складність з отриманням місця в дитячому садочку – теми, з якими учасниці й учасники працюватимуть у франківській Майстерні. Авторками сценарію та актрисами вистави стануть безпосередньо активістки. Формат форум-вистави передбачає можливість для аудиторії втрутитися у хід сюжету та випробувати власні стратегії для вирішення вказаних проблем.

Світлина від Театр для діалогу / Theatre for Dialogue.

Цього ж дня, о 18:00 в готелі Станіславів Карітас проведе зустріч для внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців з сім'ями "Як побудувати ефективні стосунки?"

На консультації учасники дізнаються, що таке «Трансакційний аналіз» Еріка Берна, які існують его-стани та чому їхня суть. На практиці побачать їхні прояви та наслідки взаємодії в кожному з них. Планується, що в учасників зросте рівень компетенції та навичок для ефективного спілкування і якісної взаємодії з іншими людьми в колі сім’ї та за її межами для запобігання та подолання конфліктних ситуацій у партнерських стосунках. 

Світлина від Карітас Івано-Франківськ.

Окрім того, о 18:00 в просторі Вдома відбудеться занянття проекту "Будь сильною, протидій насильству".

Проект складається з трьох етапів - курсів самооборони, психологічного курсу та документального театру.

Участь в усіх заходах - безкоштовна, за попередньою реєстрацією.

Світлина від Дом4824.

У середу, 26 вересня о 18:00 в Promprylad.Renovation відбудеться дискусія «Як бізнес-освіта об’єднає Львів та Івано-Франківськ».

Підприємці Львова та Івано-Франківська, представники громадських організацій та галузі бізнес-освіти зустрінуться в інноваційному центрі на базі івано-франківського заводу «Промприлад», аби обговорити такі теми:
– партнерство LvBS та «Промприлад. Реновація». Для чого та довкола чого об’єднуватися інституціям з однаковими цінностями, що прагнуть якісних змін у бізнесі, місцевих громадах та урбаністиці?
– довіра та об’єднання: чи прийшов уже час, аби партнерство в Україні замінило конкуренцію?
– бізнес-освіта та lifelong learning як нова реальність
– Львівська бізнес-школа УКУ розпочинає низку навчальних програм та заходів у Івано-Франківську. Анонси та презентації.

Світлина від Lviv Business School (LvBS).

Цього ж дня о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться відкрита зустріч-інтерв'ю: "Як подолати 1000 км на велосипеді?".

Володимир Чернишенко і Христина Зеленчук – франківські рандонери, тобто велолюбителі на великі дистанції будуть ділитися своїм досвідом та історіями про те, як же долати такі відстані, свій страх і внутрішні бар'єри перед результатом. 

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 27 вересня о 18:30 в Promprylad.Renovation відбудеться презентація проекту Event Business School.

В нас є багатий досвід в цій сфері: від організації розважальних подій, лекцій, тренінгів, турів, до масштабних дорогих фестивалів. В процесі нашої роботи ми виховали багато спеціалістів з івент маркетингу та менеджменту, відповідно розробили дієву систему навчання. Саме її ми і будемо використовувати в нашій Event Business School. Вартість: безкоштовно.

Світлина від Кухня Маркетингу.

Цього ж дня о 19:00 відбудеться благодійний концерт "На_шапку / Perkalaba".

#На_шапку - серія благодійних концертів на підтримку онкохворих дітей Івано-Франківська та Онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні. Вхід вільний. Благодійна пожертва На_шапку за вашою спроможністю.

Світлина від ГО

У п'ятницю, 28 вересня о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться зустріч-презентація книги Зої Казанжи "Щось таке як любов".

Жінки з нової книжки Зої Казанжи мешкають поряд з нами. Вони закохуються й розчаровуються, наражаються на сучасні проблеми й утікають від минулих, цілуються при місячному сяйві й плачуть у подушку, заварюють каву або чай і в’яжуть шкарпетки, слухаються своїх мамів і повстають проти їхнього деспотизму. При жінках - чоловіки. Теж різні: рішучі й боязкі, хитрі й простодушні, занедбані обставинами й успішні, егоїсти й щиросердні. У сюжетах оповідань персонажі весь час у русі - якщо не автом, то потягом чи літаком, на крайній випадок є й тролейбус або трамвай. Найчастіш уживане в оповідях слово «життя». І це зрозуміло, адже у житті, кажуть мудрі люди, як на довгій ниві: не пройдеш, ноги не вколовши. Тому авторка й обирає життєві сюжети, у яких кожен персонаж зазнає неухильних ран, проте й знаходить від них спосіб заживлення. Любов’ю.
Світлина від Urban Space 100.

У суботу, 29 вересня о 19:00 в обласній філармонії виступить найшвидший піаніст світу Любомир Мельник.

Найшвидший у світі піаніст та композитор українського походження - Любомир Мельник вперше у Івано-Франківську в рамках всесвітнього туру до 70-річчя піаніста! Лише один концерт. Кількість квитків дуже обмежена. 

Маестро здатний грати 19,5 нот в секунду кожною рукою, чим він користується аж ніяк не для демонстрації своєї техніки. Мелодизм творів не в зміні нот, а в накладенні і взаємодії обертонів, які виникають з цілих лавин і шквалів нотних потоків. Створюється безперервне полотно звуку, в яке Любомир раз у раз вплітає різні нитки і візерунки, роблячи це легко і невимушено, що надає його музиці звучання, характерне для цілком повільного ембієнту.

Світлина від Любомир Мельник.

На завершення тижня, 30 вересня о 12:00 в Івано-Франківську біля пам'ятника Івану Франку проведуть марш за права тварин.

Подія покликана об'єднати мешканців міста навколо гуманістичних цінностей та актуалізувати питання захисту тварин. Прийшов час припинити знущання над тваринами. Свій крок гуманності має зробити Україна, Івано-Франківськ і кожен та кожна із нас. Разом врятуємо тварин від болю та страждань!

Світлина від UAnimals.