Вистави, лекції та читання Енеїди: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 26 лютого до 4 березня.

Тиждень можна розпочати з театру. Зокрема 5 березня в приміщенні Театру Ляльок по вул. Незалежності, 10 (стометрівка) о 18:00 Новий театр покаже психологічний трилер "СПИ СПОКІЙНО".

2,5 год гострого емоційного трешу за п'єсою Мартіна Макдонаха! Це історія про одержимого творчістю і досі не визнаного славою письменника Катуряна. Протягом всього життя він пише дивні, проте геніальні оповідання, де йдеться найчастіше про вбивства дітей. Опинившись у відділку, дізнається, що в місті появився душогуб, який слідує його історіям. Звісно, що підозра падає на Катуряна, але хто ж насправді безжально вчиняє дітовбивство? Вистава 18+ і не рекомендується особам із нестійкою нервовою системою. Вистава для тих, хто хоче отримати дозу гострих відчуттів та адреналіну!
 
Результат пошуку зображень за запитом
 
У вівторок, 6 березня о 18.00 год. можна піти в ALOE - Space, Незалежності 29. Саме тут відбудеться лекція Ідеальні стосунки в парі. Від мрій до реальності.

Як стати не просто успішною, але й щасливою людиною? І стимул, і натхнення, і підтримку можна знайти тільки у міцних стосунках, в парі. Без них успіх ніколи не принесе справжнього щастя. Лекцію адресовано як подружнім парам, так і закоханим, які переживають кризу у стосунках, а також всім, хто цікавиться побудовою свідомих та зрілих взаємостосунків. Ви дізнаєтесь про головні причини виникнення конфліктів, а також про способи їх ефективного вирішення, що дасть ключі для вирішення проблем особистого характеру, та, в кінцевому рахунку, покращить якість вашого життя. Проведе лекцію Ірина Іщерякова. Попередня реєстрація обов'язкова за посиланням.

Ціна: безкоштовно

Ідеальні стосунки в парі. Від мрій до реальності

Цього ж дня о 18 год. для поціновувачів театру на сцені франківського театру зіграють драмо-комедію на одну дію Той, хто платить. 

В нашому світі – гроші вирішують все! А у світі Олександра – за гроші можна купити навіть… але не будемо розкривати інтригу!  За предивним бажанням м’сьє Амількара і волею його тугого гаманця троє цілком чужих людей сплітаються тісними родинними узами, для того, щоб переконатися: є речі, які не продаються!  Інтригуюча французька драмо-комедія Іва Жаміака про кохання і бухгалтерію примусить і замислитись і чимало посміятися!

У середу, 7 березня о 18.00 год. театралів запрошують в драмтеатр переглянути феєрію - бурлеск за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського "Енеїда".

Любий синочок спокусниці Венери, внук Зевса та просто моторний хоч куди козак Еней мандрує у пошуках «землі обітованої», обіцяної йому небожителями…Не зважаючи на намагання «сучої дочки» Юнони збити його з вірної дороги, Еней пройшовши рай і пекло, таки дістанеться омріяних берегів, але тут історія тільки починається…
Сучасне прочитання славетного шедевру Івана Котляревського – спроба осмислення минулого і майбутнього України.

У п'ятницю, 9 березня о 18.00 год. для поціновувачів театру на сцені франківського театру зіграють драму за мотивами однойменного роману М.Матіос "Солодка Даруся".
 
"Життя — то трояка ружа... то чорне тобі покажеться, то жовте, а там, дивися, загориться червоним. Ніколи не знаєш, яку фарбу завтра уздриш..." Найкращі солодощі можуть перетворитись на гірку отруту, наймиліша людина — на ворога, любов — на прокляття... А німота буває сильніша від найгучніших слів. Односельці вважають німу Дарусю божевільною та подейкують, що їй не можна... цукерок... Приголомшуюче одкровення в пронизливій пісенній оздобі, при тріпочучому, мов серце, світлі каганця. Вистава, що стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про Івано-Франківський театр, як такий, що має потенціал для виходу на світовий рівень мистецтва. Краща, за словами авторки, постановка культового твору.
 
 
Цікавим і насиченим на події буде вечір суботи, 10 березня. Зокрема о 18.00 год. театралів запрошують в драмтеатр переглянути трагедію сучасності виставу "Заробітчанки або Мамо, повернись...".

Вигаданий світ примарного благополуччя манить відкритими шляхами, безмежними можливостями та розкошами "справжнього" життя... Заманює туди, де шляхи перетворюються на манівці, праця – на дим, можливості - на безвихідь. А життя...позбувається сенсу. Сповідь семи заробітчанок, відкриє правду про тисячі їм подібних. Вони шукали щастя... А може щастя і сенс життя: просто бути там, де ти потрібен... 

А вже о 19.00 год. на заводі "Промприлад", Сахарова 23, розпочнеться Безкінечна подорож, або Енеїда.

Юрій Андрухович читає уривки з «Енеїди», власні есеї та вірші, що резонують з поемою. Марк Токар і Віктор Новожилов озвучують «безкінечну подорож» то бароковою музикою, то гострою бітовою електронікою, іноді вдаючись і до мінімалізму. vj-група CUBE створює візуалізацію на основі відзнятих Олею Михайлюк документальних фото сучасної Полтави (такої ж милої й провінційної як за часів Івана Котляревського:), ілюстрацій «Енеїди» різних років, зображень Дідони й Енея у ренесансному та бароковому живописі та авторської анімації.

Безкінечна подорож, або Енеїда

На завершення тижня у неділю, 11 березня о 18.00 год. франківців запрошують в драмтеатр переглянути драму "На західному фронті без перемін".

Драма за однойменним романом Е.М.Ремарка про події 1917-1918 років - це пронизлива і відверта історія про війну і проти війни. Вони - 20-річні хлопці, солдати Першої світової, "втрачене покоління". Їх вирвали із звичного життя… Їх жбурнули у кривавий бруд війни…  Колись вони були хлопцями, що вчилися жити і мислити. Тепер вони — гарматне м'ясо.  Замість того, щоб жити і любити, їм доводиться стріляти і вбивати. Вони звикли до окопів і смертей, але зберегли людяність і здатність дружити.

Солдати. Тисячі і тисячі навіки ляжуть на полях війни. Тисячі і тисячі тих, що повернуться, ще пошкодують, що не лягли разом з убитими.  Але поки — на західному фронті все ще БЕЗ перемін…

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!