Вистави, лекції та гаражний розпродаж: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 18 до 24 грудня.

В понеділок 18 грудня о 15:00 у офісі СТАНу (вул.Ленкавського 5а), відбудеться кінопоказ "Рок-н-рольники" Docudays.

Фільм розповідає про трьох найкращих друзів, які вже давно грають у психоделічному рок-гурті Morgana’s Illusion. Поки героїня Сіа сидить в депресії, майбутнє гурту застопорилось. «Рок-н-рольники» – це живий молодіжний документальний фільм про дружбу, дорослішання і силу музики. 

Світлина від СТАН \ STAN art group.

У вівторок, 19 грудня  о 12.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "По щучому велінню".

В одному королівстві, у одного Короля…не було спокою ні дня! Ніхто не знав чому невпинно вередує Королівна! Так би й досі це тривало – та по-доброму все стало! Славний парубок Хома Щуку ізловив із дна! Хлопець рибу відпустив - всі бажання враз здійснив! Подивитись на це диво ми запрошуєм Вас щиро! Завітайте ж по хотінню, та й по-щучому велінню!

Вже у середу, 20 грудня в науковій бібліотеці ПНУ пройде лекція "Біохімія кохання".

Протягом лекції дізнаємось: - як ставляться до кохання науковці-біологи; - яку роль відіграє запах у приваблюванні протилежної статі; - де зароджується любов – у серці чи мозку; - які стадії має кохання і скільки часу живе любов; - чи здатні тварини кохати; - який коктейль хімічних речовин визначає різні стадії кохання; - що спільного між романтичним коханням та наркотичною залежністю; - чи можна «вилікувати» від кохання; - що таке справжнє кохання з біохімічної точки зору; - що визначає моногамність та полігамність ссавців, зокрема людини.

Світлина від Наукова бібліотека ПНУ ім. В. Стефаника.

Цього ж дня, о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 розкажуть прот те, як подпрожувати "Автостопом на візку: як це було?".

За 19 днів Діма на інвалідному візку подолав автостопом дві країни. Висновок один: автостоп - це неймовірна концентрація добра. Контраст України та Білорусі: у людях, відчутті свободи, доступності простору. Автостоп: хто, кому, як і за що платить? Історії, історії і ще трошки історій людей і про людей Як подорож робить тебе більш відкритим й розкутим.

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 21 грудня о 18.00 год. у дворику Шевченко Три, Шевченка 3 відбудеться зустріч СУП. Створи Урбан Проект.

Створюємо традицію думати про своє місто. Хочемо позначити точку на мапі та час в календарі куди кожен зможе прийти говорити про здійснені/заплановані/омріяні проекти розвитку міського простору. Будь-хто - студент/підприємець/державний службовець/просто містянин. Це один вечір щотижня, де на великий спільний стіл ми зможемо викласти всі наші проекти, обговорювати/створювати/експерементувати/перевіряти/розвивати їх. Тут буде можливість ділитись своїми ідеями/мріями/турботами/досвідом про міський простір, розказати про свій проект, знайти однодумців, дізнаватись про найактуальніші зміни міського середовища, а можливо вперше спробувати долучитись до такого роду активності. Команда, що лиш починає зможе отримати пораду/допомогу/підтримку/консультацію. Досвідчені зможуть збільшити спроможність, та своєю підтримкою допомогти місту отримати нові проекти, розширити спільноту тих, хто піклується про спільне.

Світлина від MetaLab.

Цього ж дня, 0 19:00 в Urban Space 100 відбудеться "Вибуховий Публічний Виступ - 5 етапів як побороти страх говорити".

В результаті кожен отримаєш 15+ покрокових технік та інструментів, які зроблять твій виступ сильнішим, а тебе спокійнішим та впевненішим спікером!

Світлина від Urban Space 100.

А вже у п'ятницю, о 18.00 год. в театрі ім. Івана Франка, відбудеться прем'єрний показ вистави "Інтимна зона. On-line провокація".

On-line провокація Ростислава Держипільського за мотивами п'єси В.Винниченка "Закон". Це вистава в абсолютно новому форматі. Це буде сміливий та провокаційний експеримент. Ми просимо утриматися від перегляду вистави неповнолітніх осіб, вагітних жінок та надчутливих людей. Буде відверто! І ще невеличкий спойлер: режисер експериментує не лише з форматом, але й з простором. Бо хто сказав, що події у виставі мають бути обмеженими лиш простором сцени і глядацької зали? 

Світлина від Франківський драмтеатр.

У неділю, 24 грудня о 14:00 у відкритому простірі "Вдома", Січових Стрільців 13 відбудеться гаражний розпродаж.

Організатори чекають усіх хто хоче розпродати зайві речі за демократичними цінами та тих, хто готовий затаритись перед Новим роком! Якщо ви зацікавились і хочете долучитись до продажу речей, потрібно заповнити заявку .

Світлина від Юлії Сінькевич.

На завершення дня, о 18:00 в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "...майже ніколи не навпаки".

Колись Кирило Чев'юк знехтував великим кохання, одружившись за велінням хазяйського гаманця, тим самим наклавши на свою родину своєрідне прокляття. Щастя та спокій не знайде жоден з роду Чев'юків. ...майже ніколи не навпаки" - третя частина театральної трилогії Ростислава Держипільського за культовими творами Марії Матіос.