Вистави, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 26 лютого до 4 березня.

Тиждень можна розпочати з автограф-сесії Юрія Андруховича, яка відбудеться сьогодні, 26 лютого у книгарні "Є", що на Гетьмана Мазепи, 3. Початок — о 17.00. 

Світлина від Книгарня

«Коханці Юстиції» – паранормальний роман, у якому окремі життєписи з притаманною автору композиційно-стилістичною майстерністю об’єднуються в художню цілість і аж волають про восьми-з-половиною-серійну кінематографічну реалізацію. Родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання. Чого ще треба, щоб читач відчув себе благим і з насолодою усвідомив свою моральну перевагу над нещасними коханцями примхливої Юстиції? Та вже – за старою доброю традицією – й над автором, якому спало на думку увічнити таких пропащих істот.

У вівторок, 27 лютого для поціновувачів театру на сцені франківського театру зіграють культову виставу "Нація". Це драма-реквієм на основі реальних подій за однойменною книгою Марії Матіос.

"Вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцулії — своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз'ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення "своїм" та "чужим", "невинним" та "винним" мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ", -йдеться у анонсі театральної постановки.

Початок о 18:00. Квитки у касах театру.

Також цього ж дня,  у книгарні "Є" (Незалежності, 31) з 18:30 розпочнеться презентація роману «Амстердам-Київ. І трохи святого Миколая" за участі атворки Галини Рис.

Світлина від Книгарня

У середу, 28 лютого в Urban Space 100 відбудеться прем'єра кліпу франківських студентів на Kino-clip Deluxe (16+). Початок о 19:00

Світлина від Urban Space 100.

"Насолодіться прем'єрним показом кліпу, що влаштував фурор на авторитетному французькому фестивалі від de la DREAM d'UVHC у листопаді 2017 року.
 Також розкажемо хто ми, чому так довго тримали в таємниці нашу участь, як створювався, яких результатів досягнув та яку реакцію отримав у Франції наш кліп", - інтригують організатори.

У четвер, 1 березня в франківському драмтеатрі зіграють виставу "Кар'єрні ігри. Обман без антракту" Початок о 18:00. 

Світлина від Франківський драмтеатр.

Любителям захоплюючих квестів рекомендується! Фернандо не сумнівається ані в своїх силах, ані в тому, що отримає роботу у престижній міжнародній команії «Dekia». Жодна співбесіда, і навіть троє «зубатих» конкурентів не видаються йому серйозною перепоною на шляху до мети… Але таємничі завдання невидимого рекрутера ламають «пряму» його ідеально спланованого дня...

У п'ятницю, 2 березня в Urban Space 100 Галина Глеба читатиме лекцію "Харківська школа фотографії". Початок о 20:00. Вхід вільний.

Світлина від Urban Space 100.

Галина Глеба - мистецтвознавиця, дослідниця сучасного українського мистецтва та фотографії, учасниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, кураторка приватної колекції родини Гриньових, Grynyov Art Foundation. 

У суботу, 3 березня о 14:30 в громадському ресторані Urban Space 100 Олександр Скорохода читатиме лекцію "Мозок, нейропластичність і як пробігти марафон у 100 років?".

Світлина від Urban Space 100.

"Чому пробіжка корисна для організму людини? Як зберегти мозок здоровим та розвивати його когнітивні здібності? 
Чи може біг допомогти жити довше? Чому хоча б раз у житті варто пробігти марафон? Як, врешті-решт, правильно почати бігати?

Відповіді на всі ці та багато інших практичних питань ми розглянемо під час лекції. 

А щоб теорія не була нудною - після лекції усі охочі зможуть також приєднатися до пробіжки навколо Міського озера.

Бігтимемо не на час, а для здоров'я та задоволення. Приходьте на лекцію і не забудьте прихопити кросівки! Буде цікаво!", - закликають організатори на сторінці події у Facebook.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!