Вистави, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 18 до 24 червня.

У вівторок, 19 червня о 18:00 на сцені франківського драмтеатру актори зіграють он-лайн провокацію "Інтимна зона".

«Інтимна зона» - не для епатажу, а для того, щоб поговорити з аудиторією вистави на серйозну тему – тему абортів, безпліддя і сурогатного материнства. Вистава має на меті ініціювати діалог, поставити питання – непрості й відверті – питання, на які суспільство поки не має однозначної відповіді. Формат on-line провокації покликаний висвітлити ще одну тему - суцільне захоплення теперішнього покоління соц. мережами і "життям напоказ". Сьогодні вже не потрібно виходити з квартири, щоб зустрітися з друзями чи підглянути за сусідами у замкову шпарину. Поступово реальне життя переходить в простір on-line, ми все більше віддаємо перевагу трансляціям «наживо». Вже стало звичним неодмінно поділитися з інтернет-спільнотою світлинами того, що ми їмо на сніданок або у чому та з ким лягаємо спати. 

У середу, 20 червня о 18:30 в книгарні Є відбудеться презентація перекладу науково-фантастичного роману «Сімміс» Ніла Стівенсона.

Що буде після кінця світу? Місяць вибухнув раптово і без жодної на те причини. Земля стала бомбою з годинниковим механізмом. У пошуку спасіння від неминучого нації усього світу об’єдналися, щоб реалізувати амбітний план порятунку людства далеко за межами планети, у відкритому космосі. Але складність і непередбачуваність людської природи у поєднанні з неймовірними викликами та небезпеками загрожували безстрашним піонерам, аж поки людей не залишилося зовсім мало… П’ять тисяч років потому їхні нащадки, сім різних рас, почали іншу сміливу подорож до невідомого, чужого світу, повністю знищеного катаклізмом і часом, що називається Земля.

Світлина від Книгарня

Цього ж дня, о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться відкрита лекція інструктора Української Федерації Йоги на тему: "Що таке медитація в традиції йоги". 

В сучасному розмаїтті інформації тема медитації, як жодна інша, овіяна великою кількістю міфів та непорозумінь. Метою лекції є визначення медитації в рамках традиції йоги з опорою на першоджерела та розгляд різних видів медитації в сучасній практиці йоги.

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 21 червня о 19:30 в книгарні Є презентують переклад книжки Мітча Кілліна «Країна припливів».

«Країна припливів» – історія химерних подорожей. У кожного з героїв вона своя – хтось вирушає в Ютландію, хтось – на той світ, дехто блукає просторами океанів у примарній субмарині. Для одинадцятилітньої Желізи-Роуз – це мандрівка у дивовижний світ власної уяви, де оживають частинки поламаних ляльок, мерці перетворюються на болотяних людей, а світлячки прилітають побажати на добраніч. Це – подорож-втеча від реальності, яка пересічній людині здалася б трагічною, гнітючою та моторошною. Але не Желізі-Роуз. Вона вміє її змінювати. А ще вона вміє приготувати героїновий укол.

Світлина від Книгарня

У п'ятницю, 22 червня о 18:30  франківців запрошують в громадський ресторан Urban Space 100, де відбудеться “One day in the life of the QC engineer” (Один день з життя тестувальника).

Ви дізнаєтесь як проходить день тестувальника, як опанувати всі тонкощі професії, який рівень англійської потрібно мати, щоб влаштуватися в IT компанію та як стати професійним тестувальником.

Світлина від Urban Space 100.

Реєстрація обов'язкова. з собою потрібно мати з ноутбук, планшет або телефон.

На завершення п'ятниці о 20:00 на сцені франківського драмтеатру покажуть виставу "Модільяні".

Історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм. ​

У суботу, 23 червня о 09:00 біля входу у міський парк (вулиця Чорновола) стартує відкритий  забіг Frankivsk runday.

Runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігаюьб або ходять 5 кілометрів. Щоб взяти участь потрібно зареєструватись на сайті. Роздрукувати та взяти з собою на забіг свій унікальний QR-код.

Світлина від Frankivsk runday.

Цього ж дня, о 20:00 на стадіоні "Рух" з новою програмою «Ти в курсі» виступить Олег Винник.

На глядачів чекає маса сюрпризів: нова сцена, світло, звук, віджеінг і, звичайно ж, нові композиції. Поряд з новими піснями в програмі також прозвучать головні хіти Винника: «Счастье», «Нино», «Вовчиця», «Плен», «Як жити без тебе». Над створенням видовищного і масштабного шоу працюють досвідчені інженери та дизайнери. Спеціально для концертів розробляється унікальна сценографія, що створює неповторну атмосферу для кожної пісні.

Світлина від Афиша Kontramarka ua.

У неділю, 24 червня о 10:00 на Вічевому майдані стартує благодійний кольоровий забіг.

50% від виручених коштів організатори направлять на благодійність, а саме на створення канатного парку для Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради. У цьому центрі навчаються діти з тяжкими порушеннями мовлення та розладами аутичного спектру.

Світлина від Frankivsk Half Marathon.

На завершення неділі, о 19:00 у "Просвіті" пройде лекція-дискурс на тему "Ідеальна держава для українців та презентація книги "Антиукраїнець або воля до боротьби, поразки чи зради".

Ви дізнаєтеся ТОП-3 найбільш болючих проблем України та їх вирішення:

-  головне реліктове протиріччя української держави;
- Україна у центрі боротьби цивілізацій;
- матриця соціальної справедливості для українців 
 
Світлина від Олександр Савченко.