Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 20 до 26 березня.

У вівторок, 21 березня в Івано-Франківську відбуватиметься одразу кілька цікавих заходів. Зокрема, у "Світлиці Мармуляровій" у рамках проекту "Назустріч улюбленому письменнику" франківці матимуть змогу поспілкуватись з Тарасом Прохаськом. Початок о 17-й.

Також у книгарні "Є" пройде презентація книжки Наталки Ліщинської «Нова людина». Початок — о 18.00. Модеруватиме захід Ольга Деркачова.

Світлина від Книгарня

«Нова людина» — антиутопія, яка ідеально відповідає усім вимогам цього жанру та вміло зазирає в геть не безхмарне майбутнє, показуючи його таким, на яке ми, люди, сьогодні заслуговуємо, якщо не почнемо змінюватися… І змінюватися не колись, а тепер. Це не просто вправно й талановито розказана фантастична історія, це спроба автора достукатися до наших сердець, до кожного з нас, бо майбутнє саме собою не відбувається – то ми своїми вчинками, діями чи навпаки байдужістю, зарозумілістю, вірою у всемогутність науки, творимо його. «Нова людина» — це перша ластівка талановитої та непередбачуваної, тим і цікавої у власному міфотворенні, Наталки Ліщинської.

Окрім того, в обласній філармонії о 18:00 розпочнеться благодійний концерт класичної музики, присвячений Дню українського добровольця. 

"Дозвольте собі в цей вечір позбавитись буденності та на мить доторкнутися до прекрасного", - закликають організатори.

Участь у концерті візьмуть колективи та окремі виконавці Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського.

У середу, 22 березня, о 18:00 в книгарні "Є" розпочнеться презентація трилера Ксенії Циганчук «Коли приходить темрява». Початок – о 18.00. Модеруватиме Тарас Квітик.

Від лауреатки конкурсу «Коронація слова», володарки спеціальної премії Андрія Кокотюхи «Золотий пістоль» за найкращий гостросюжетний детектив.

Світлина від Книгарня

"Усе більш жорстокими та цинічними стають вбивства, які скоює загадковий рівненський маніяк… Ставши першим, хто опинився на місці злочину, Назар тепер постійно відчуває на собі чийсь холодний погляд. Так, наче дивиться темрява… Хтось стежить за квартирою його коханої Лізи та її молодшої сестри, а слідчий Малашко неначе безсилий щось вдіяти. Це змушує Назара з дівчиною самим узятися за справу. Єдине, що їм відомо, — вбивця все звужує кола, наближаючись до хлопця. Він той, хто зовсім поруч… Інтуїція ніколи ще не підводила Назара, і він відчуває: лише маленьке зусилля – і він зазирне в очі вбивці…"

У четвер, 23 березня о 18-й в івано-франківському обласному драмтеатрі відбудеться благодійний показ вистави "Оскар і Рожева пані". 

Світлина від Івано-Франківський обласний музично-драматичний театр ім. І.Франка.

Всі зібрані з вистави кошти буде перераховано на лікування Прикарпатської журналістки Оксани Кваснишин та художнього керівника Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса Володимира Кучинського.  Це прекрасна нагода подарувати собі вечір в театрі, а Оксані і Володимиру шанс на життя!

У суботу, 25 березня о 09:00 на сцені облмуздрамтеатру стартує вже традиційний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва  "Stanislaviv dance festival". Танцювальний фест об'єднує танцюристів різного віку та виконавців усіх танцювальних жанрів з найвіддаленіших куточків України та із закордону.Stanislaviv dance festival 2017

"Класичний, народний, бальний танець, різні напрямки сучасної хореографії - все це їхня пристрасть, їхнє життя!! Ми ще раз доводимо: дивовижна сила танцю зближує нас та робить життя яскравішим!",- наголошують організатори.

У неділю, 26 березня о 15:30 в глядацькому залі Івано-Франківського театру ляльок імені Марійки Підгірянки відбудеться презентація книжки поезій Власти Власенко «Зґарди».

Учасники – Власта Власенко ( авторське читання), Тарас Василюк (барабани, дримба), представники театру фольклору, народних свят і видовищ  (художнє читання).

"Багато сучасних поетів росте в крону, а Власта – в корінь. Її вірші вглиблені у природу речей, а найбільше – в мову. І вона так виразно про-мовляє, за-мовляє світ довкола себе – немовби мольфарить. Читаючи книгу, з головою пірнаєш у ці вірші-замовляння, так ніби несподівано провалюєшся у глибокі вікнини гірських річок. А може, потрапляєш у портал, який тебе виносить зі світу ґаджетів і пластикових стаканчиків у цілковито іншу реальність – у вимір нічим не спотвореної природи, ніким не ув’язненої вільної людини. Тут панують стихії – повітря, вода, вогонь, земля. І жінка, свавільна, як ріка, що може вийти з берегів, – посеред усіх стихій, а може, навіть п’ята стихія. Ці вірші густі, як гірський туман, і смаковиті, як нагріті сонцем афини. В них багато музики – двигтіння вітру, шелесту трави, ридання трембіти, дрижання дримби. В них багато любові, яка обертає землю довкола осі і приборкує всі стихії", - так характеризує вірші Власенка Мар'яна Савка.