Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 24 до 30 квітня.

Так, у вівторок, 25 квітня франківців запрошують долучитися до проекту "Велосипедом на роботу". Старт о 08:00 на Вічевому майдані.

Велосипедисти спілкуватимуться, питимуть каву і фотографуються. А студенти медичного університету проведуть навчання з надання першої медичної допомоги і покажуть, як велосипед може в цьому допомогти. Велосипед найоптимальніший для поїздок в Івано-Франківську на роботу, навчання та по справах.

Світлина від Програма

Цього ж дня, 0 16:00 в Фортечній галереї "Бастіон" відбудеться відкриття фотоживопису Яреми Проціва.

Ця експозиція відображає власні спостереження околиць Коломиї впродовж п’яти років. Не будучи у своїй минулій творчості пейзажистом, вирішив реалізувати себе у цьому жанрі, пропустивши його крізь своє око та серце…

Світлина від Фортечна галерея

А вже о 18:00 в  Urban Space 100 проведуть "Безкоштовний семінар з освіти у Чехії". Для участі у семінарі потрібно зареєєструватися.  

На семінарі розвіємо міфи та обговоримо важливі питання: - як безкоштовно навчатися в державних вишах, чи потрібене знання чешської для навчання, як без перешкод вступити до рейтингових вишів, огляд найкращих підготовчих курсів, поради щодо вибору майбутньої спеціальності та як швидко і без проблем отримати студентську візу.

Світлина від Studentland Освіта за кордоном.

​У четвер, 27 квітня о 16:00 в Фортечній галереї "Бастіон" відбудеться відкриття фотовиставки "Ost-Ukraine. Donbas: 2014-2016".

Фотовиставка  представлятиме документальні фотографії, зроблені впродовж останніх трьох років в зоні АТО. Як саме виглядає «перемир’я» та що довелося й доводиться переживати людям на Сході України, можна буде побачити на майже 60 ексклюзивних фотографіях, які були зроблені колишньою жителькою Донецька впродовж 2014 - 2016 років та військовим кореспондентом, який власними очима побачив трагедію міста Дебальцеве. В центрі виставки перед глядачами постає місто Донецьк, колись густонаселений промисловий мегаполіс на Сході країни, а зараз – окуповане місто-привид.

Світлина від Фортечна галерея

Окрім того, цього ж дня в в івано-франківському обласному театрі о 12:00 покажуть прем'єру казки про справжнє кохання "Красуня і чудовисько".

У суботу, 29 квітня о 12:00 в академічний обласний театр ляльок ім. М. Підгірянки для найменших покажуть лялькову виставу "Кувасик".

Маленьке жабенятко Кувасик хоче бути для всіх корисним. Він поливає сіно, щоб рослинки оживити, бризкає водою на маленьких Курчаток для того, щоб вони підросли… і, нарешті, рятує від ґедзів корову Манюню. Вистава вчить малят допомагати іншим та робити світ кращим.

Кувасик

Цього дня о 17:00 на Вічевому майдані відбудеться "Open dance day".

Більше 300 танцівників, показові виступи команд, флеш-моб, танцювальний джем, дружня та тепла атмосфера.

Світлина від Mad About Dance.

У неділю, 30 квітня в в івано-франківському обласному театрі о 18 годині покажуть  прем'єру героїчної комедії на дві дії за мотивами п'єси Г.Горіна "Пристрасті ТІЛЯ"

Цього ж дня, о 19:00 на сцені обласного театру ляльок ім. М. Підгірянки "Новий театр" зіграє прем'єру вистави "Абрикосовий рай" за мотивами п'єси Олени Ісаєвої.

Світлина від НОВИЙ ТЕАТР.

Замовити квитки можна за телефонами: :0505680454; 0964766019.