Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

​​Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 5 до 11 червня.

У вівторок, 6 червня о 18:00 в Urban Space 100 проведуть дискусію на тему: "Адаптація Франківська до зміни клімату".

Зміна клімату - це не лише про білих ведмедів! Зміна клімату – це про людей, про нас із вами. Як часто ми говоримо про своє місто як про комфортне та екологічно безпечне? Як місто може адаптуватись до потенційних негативних наслідків зміни клімату? Чи може сучасна система управління містами забезпечити модернізацію та сталі рішеня? Як мешканці можуть впливати на розвиток рідного міста? Експерти зі змін клімату, захисту довкілля, урбаністики та політики у відкритому діалозі спробують знайти відповіді на ці та інші запитання. Вперше, у Івано-Франківську відбудеться відверта дискусія на таку незручну тему, як зміни клімату.

Світлина від Urban Space 100.

Також у вівторок в івано-франківському обласному театрі о 12:00 покажуть музичну казку "Звичайна горошина​".

Ох, і яких тільки Принцес не буває! Принцеси бувають: витрішкуваті, опецькуваті, норовливі, верескливі, довгасті, смугасті... (ну, таких може і не буває...). А ще принцеси бувають: Справжні і НЕсправжні. Це все ускладнює! Король, Королева, королівські слуги та все королівське королівство просто місця собі не знаходять, адже розуміють, що Справжнього Принца можна одружувати тільки зі Справжньою Принцесою. Але як її відрізнити від НЕсправжніх?! Тут допоможе тільки диво! Та, слава Богу, коли Талант, Доброта, Працьовитість та Краса – справжні – дива може робити навіть звичайна горошина!

А вже у середу, 7 червня о 17:30 в "Grand America" відбудеться КІНОформат: чи є майбутнє для бізнесу в провінції?

Події в КІНОформаті - це своєрідний дискусійний майданчик, де обговорюються важливі для бізнесу теми і проблеми, а спікерами є всі учасники. Уявіть собі, що ви мрієте про роботу на півдні Франції, а вам доручають управління компанією в маленькому містечку далеко на півночі? Як це, працювати керівником компанії у Верховині чи Залуччі на Снятинщині? Чергова зустріч - про стереотипи і "провінційність" в житті та головах; чого може навчити життя в малих містах (якщо його правильно "прочитати") та чого бракує мегаполісам. Дивимося: Лашкаво прошимо! / Bienvenue chez les Ch'tis (2008). Сюжет: історія керівника поштового відділення, який за порушення потрапляє на північ Франції, заселений дивними та незрозумілими (для нього) людьми. Аналізуємо: чому часом не варто намагатися змінювати наших працівників, "підганяти" їх під міжнародні ін. стандарти? коли не потрібно боротися з життям, а просто зрозуміти і прийняти? в чому може бути конкурентна перевага бізнесу в малих містах та коли можна не боятися конкуренції з мега-компаніями?

Світлина від Майстерні Управління: Owners for Owners.

Цього ж дня, о 18:00 в книгарні "Є" презентують триллер "Світи і лабіринти"​.

«Світи і лабіринти» ‒ це трилер з елементами детектива, психоделіки та антиутопії. Ірині Червінській вдалося створити якісний текст, який поповнить відповідну нішу української жанрової літератури. Головний герой роману ‒ молодий чоловік, який чи то втратив свою ідентичність, чи несподівано для себе опинився у полоні різних ідентичностей. Усе відбувається так блискавично швидко і карколомно, кадри блимають, не встигнувши зафіксуватися у свідомості, що головний герой навіть не має найменшого шансу отямитися, аби збагнути, де насправді він і яка із численних реальностей його. «Думаю, «Світи і лабіринти» обов’язково сподобаються тим, хто любить несподівані ходи, моторошні ситуації та щільні переплетення вигаданого та реального. А загалом роман для широкого кола читачів», – говорить про свій твір авторка. Під час презентації Ірина Червінська розповість про специфіку створеного нею смислового світу, про витоки її інтересу до «адреналінових» жанрів, чинники та критерії створення якісної жанрової літератури, про свою участь у VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал».

Світлина від Видавництво 21.

У четвер, 7 червня  в івано-франківському обласному театрі о 18:00 актори зіграють виставу "Вона - Земля".

Бог, Мати, Син, Земля, Дорога – святі образи на іконостасі планети. Мученики та праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни… Вистава-зойк Матері-Землі по убитим дітям, у якій «очищення», трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації відбуваються через сакральне молитовне дійство. «Біль, переплавлений у Божій любові, перероджується у духовну цілісність, духовне покликання, силу… Це натягнута струна, якої торкається рука генія… Шевченка, Франка, Стефаника і звук цей – передчуття України, якої ми прагнемо…

Світлина від Івано-Франківський обласний музично-драматичний театр ім. І.Франка.

Окрім того, у суботу, 10 червня актори івано-франківського обласного театру о 18 годині зіграють специфічну комедію "Слава героям​".

Специфічна  комедія «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем.  В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни, яких доля зводить в одній лікарняній палаті…  ​