Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 26 червня до 2 липня.

У понеділок, в фортечній галареї "бастіон" розгорнуть фотовиставку Наталії Ступінської "Scan art".

Виставка є експериментальною, як і сама техніка виконання. Я створюю ці фото за допомогою офісного сканера вже більше двох років. Відшукую предмети і намагаюсь уявити, як їх можна зазняти. Проте кожного разу виходить щось непередбачуване і навіть шматок мила на склі сканера проявляє свою динаміку. Процес створення знімків є не менш цікавим, ніж вони самі.

Світлина від Фортечна галерея

Вже у середу, в Urban Space 100 о 19:00 проведуть IT-Вечорниці‎ "Dependency Inversion Principle in Ruby".

Бажаєш дізнатись щось новеньке у сфері Ruby? Тоді ця лекція саме для тебе! Принцип інверсії залежностей (DIP) є частиною SOLID парадигми (“D” в абревіатурі). Незважаючи на те, що цей принцип робить додаток більш надійним і гнучким, він все ще незнаний і практично невживаний Ruby спільнотою. Що ж таке Dependency Inversion Principle і як його застосовувати розповість Sergey Kukunin на 17 зустрічі ІТ Вечорниць вже у червні. До речі, нещодавно Сергій доповідав на наймасштабнішій Ruby конференції України - RubyC. То ж ти маєш шанс почути цікавинки конференції з перших уст! Реєстрація на подію .

Світлина від IT Вечорниці.

А у п'ятницю, 29 червня о 20:00 в Urban Space 100 відбудеться концерт Make Like a Tree.

Make Like a Tree - це музичний проект харків'янина Сергія Онищенка, основна ідея якого в тому, що вся музика створюється і записується в процесі подорожей в різних куточках планети. У записах і виступах беруть участь музиканти з різних міст і країн. У проекту немає постійного складу, кожен концерт проходить з новими учасниками і може перетворити Make Like A Tree як в дует, так і в досить великий імпровізоаний ансамбль. Основою для музикування служать тексти, створювані Сергієм російською та англійською мовами, і якась базова гармонійна сітка; в іншому ж імпровізація залучених в ансамбль учасників передбачає найнесподіваніші повороти, що можуть перетворити одну і ту ж композицію і в бард-рок класичного спрямування в стилістиці раннього Боба Ділана, і в медитаційний новоджазовое дійство.

Світлина від Make Like a Tree.

А вже в останній день червня, в Urban Space 100 відбудеться показ фільму "Джульєтта" у рамках фестивалю Європейського кіно. Початок о 20:00.

Дочка Джульєтти таємничим чином зникає. У спробі відшукати її сліди, жінка повертається до свого колишнього помешкання у Мадриді, де згадує бурхливу юність, любов і страшну трагедію, яка віддалила її від дочки. Привид минулого мучить її донині.

​Вже у перший день липня, в міському парку стартують ранкові пробіжки.

Чудової суботи запрошуємо на ранковий забіг в форматі runday у міському парку ім.Шевченка в дружній і веселій атмосфері у Франківську! Точка збору, старту та фінішу: вхід у міський парк із вул.Чорновола, 107. Умови прості: - безкоштовно зареєструватися на www.runday.org (1 раз на всі забіги) - не зважати на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми! - дістатися о 8:30 до точки збору.

Світлина від Frankivsk runday.