Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 19 до 25 березня.

У понеділок, 19 березня о 18:00 в Книгарні "Є" відбудеться Лекція про фемінітиви.

Під час цієї лекції ви зможете відповісти для себе на запитання:
- Чому фемінітиви варто вживати?
- Чому деякі люди сприймають фемінітиви як мовний покруч?
- Як можна утворити фемінітив і чи з усіх слів його можна утворити?
В кінці зустрічі відбудеться інтерактивна гра між учасниками.

Світлина від Івано-Франківська ФРІ.

У вівторок, 20 березня о 12:00 у фортечній галареї Бастіон відкриють виставку живопису Тетяни Білоус "Від заходу сонця до світанку".

Виставка живопису Тетяни Білоус об’єднала роботи, створені у 2017 та 2018 роках. Через різні техніки та стилі намагаюсь передати емоційний стан, в якому перебуваю на момент малювання. Люблю малювати і віддаюся цьому процесу повністю. На полотні неможливо обманути, одягнути маску та прикидатись тим, ким ти не є. Воно наче детектор показує неправду. На полотні можна побачити і відчути душу художника. І не потрібно для цього слів. Щирість і справжність відчувається завжди, лише варто дивитись глибше та ширше.

Світлина від Фортечна галерея

Цього ж дня, о 18:00 в книгарні "Є" відбудеться презентація книги Юлії Судус, Софії Сіренко та Олесі Дибовської "Інтонації".

Інтонації – це коли вже не достатньо пошепки, але ще зарано вголос. Це коли віриться, що словом можна приборкати світ, як приборкують єдинорогів. Інтонації – це талант, наївність і впертість трьох молодих авторок, які неодмінно будуть письменницями, якщо не загубляться у темному-темному лісі слів та людей.

Світлина від Книгарня

У середу, 21 березня о 11:00 у фортечній галареї Бастіон відкриють виставку живопису Галини Винник "Малюю світ".

За останні п‘ять років з-під пензля талановитої руки самобутньої художниці вийшли у прекрасний світ мистецтва понад 400 картин. Серед них є пейзажі, натюрморти, портрети та анімалістика. Багато її живописних полотен пошановуються у приватних колекціях як в Україні, так і за її межами.

Світлина від Фортечна галерея

Цього ж дня, о 16:00 в громадському ресторані Urban Space 100 презентують Інтеркультурний гід Івано-Франківськом.

Це видання – чи не перший путівник в Україні, що показує принади міста Івано-Франківськ, якими їх бачать вихідці з інших населених пунктів, регіонів, країн. 12 людей проведуть вас 12-ма особливими місцями, які їх вразили, мотивували, де вони надихались, закохувались, знаходили внутрішній спокій і частинку дому. Тим, хто щойно приїхав до Івано-Франківська, інтеркультурний гід допоможе зорієнтуватися, де смачно й недорого поїсти, цікаво провести час, купити фірмовий одяг задешево. Путівник також буде цікавим для франківчан, адже дозволить по-новому подивитися на власне місто, відчути соціальні й культурні переваги різноманіття.

Світлина від Urban Space 100.

А вже о 19:00 в Pasage Gartenberg пройде четверта гра п'ятого сезону Mind Game.

Більшість питань на логіку, кмітливість, протиріччя, здогадку і т.п. Це дозволить розширити свій світогляд, дізнатись щось нове та актуальне, розвинути свої розумові здібності та від душі посміятись. Дана гра є одним з кращих варіантів тімбілдінгу, який використовують багато команд для ефективності роботи своєї компанії.

Світлина від Mind Game Ivano-Frankivsk.

У четвер, 22 березня о 18 годині в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "Вона Земля".

Бог, Мати, Син, Земля, Дорога – то є святі образи на іконостасі планети. Мученики і праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни… Вистава-зойк Матері-Землі за убитими дітьми, у якій «очищення» - трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації - відбувається через сакральне молитовне дійство. «Я писав тому, щоб струни душі нашого селянина так кріпко настроїти і натягнути, щоби з того вийшла велика музика Бетховена.» (Василь Стефаник) «Біль, переплавлений у Божій любові, перероджується у духовну цілісність, духовне покликання, силу… Це натягнута струна, якої торкається рука генія… Шевченка, Франка, Стефаника… і звук цей – передчуття України, якої ми прагнемо…»

​Вже у п'ятницю, 23 березня о 09:30 в університеті Короля Данила відбудеться конференція PRrally 2018.

Масштабна конференція для студентів, фахівців реклами та PR, а також тих, хто любить творчість та прагне дізнатись щось нове! «PRrally-2018» запрошує до драйвового спілкування у форматі лекцій, дискусій та майстер-класів усіх, кого цікавлять ефективні комунікації. Всі учасники матимуть можливість поспілкуватись з практичними фахівцями реклами та PR, порівняти результати вже проведених рекламних та PR кампаній різних сфер бізнесу, відвідати майстер-класи, переглянути соціальну та комерційну реклами.

Світлина від Університет Короля Данила.

Цього ж дня, о 18:00 в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави ​"Інтимна зона".

Режисер вистави «Інтимна зона» Ростислав Держипільський наважується на сміливий театральний експеримент – вперше використати формат on-line провокації або реаліті-шоу в театрі. Не для епатажу, а для того, щоб поговорити з аудиторією вистави на серйозну тему – тему абортів, безпліддя і сурогатного материнства. Вистава має на меті ініціювати діалог, поставити питання – непрості й відверті – питання, на які суспільство поки не має однозначної відповіді. Формат on-line провокації покликаний висвітлити ще одну тему - суцільне захоплення теперішнього покоління соц. мережами і "життям напоказ". Сьогодні вже не потрібно виходити з квартири, щоб зустрітися з друзями чи підглянути за сусідами у замкову шпарину. Поступово реальне життя переходить в простір on-line, ми все більше віддаємо перевагу трансляціям «наживо». Вже стало звичним неодмінно поділитися з інтернет-спільнотою світлинами того, що ми їмо на сніданок або у чому та з ким лягаємо спати. Реаліті-шоу на камерній сцені театру - це відбиток реального життя покоління 2000-х та спроба зазирнути в недалеке майбутнє і пофантазувати над тим, що може чекати нас там.

Вистава

У суботу, 24 березня о 10:00 в Pasage Gartenberg розпочнеться щорічний фестиваль майстрів весільної індустрії Pasage Wedding Festival.

Цього року виставка також триватиме два дні та буде розміщуватися в трьох залах – в залі холу, залі ресторану та на терасі ресторану, а також в залі клубу. Вся шоу-програма буде відбуватись на сцені клубу. Завершенням виставки стане вдаване весілля, яке вже стало хорошою традицією. Цього року воно буде у форматі вечірка/фуршет.

Світлина від Pasage Gartenberg.

А о 12:30 в Urban Space 100 розкажуть, як подорожувати, розвиватися та навчатися з легкістю: Ольга Лупуляк: Стати юним мандрівником можна сьогодні.

Як подорожувати, розвиватися та навчатися з легкістю: перші кроки: з чого починати і куди рухатися; знання англійської як ключ до будь-яких дверей; нтернаціональні друзі, незабутній досвід, самовдосконалення як основа успішної кар’єри.

Світлина від Urban Space 100.

А о 18:00 в Urban Space 100 відбудеться презентація: Книга юного підприємця.

Ця книга – важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. Адже в ній йдеться про реальні способи заробітку, даються корисні поради щодо подієвого плану створення своєї справи. «Книга юного підприємця» допоможе підлітку організувати свою роботу та роботу команди; знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти, як влаштований великий і маленький бізнес, і головне: заробити свої власні перші гроші.

Світлина від Urban Space 100.

На завершення тижня, 25 березня о 18:00 в театрі імені Івана Франка покажуть комедію на дві дії "Театр".

Вистава, що мала шалений успіх на Бродвеї, повертається до репертуару франківського театру. Секрет її успіху в тому, що це унікальна нагода зазирнути за лаштунки театру! Саме так. Купивши квиток на виставу, ви опинитеся на передпрем'єрній репетиції і побачите те, що зазвичай приховано від очей глядачів. Ви тільки уявіть: перша година ночі, завтра прем'єра, а репетиція в самому розпалі... Що і як все там відбувається розповісти неможливо - це треба бачити...