Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 2 до 8 квітня.

У понеділок, 2 квітня о 18:30 в Книгарні "Є" обговорюватимуть книжку Озрена Кебо "Сараєво для початківців".

Це досвід освоєння нового трибу життя, зшивання в ціле клаптиків колишньої топографії уродженцем Мостара, герцеговинцем Кебо, що свідомо обрав життя в Сараєві у найважчий період його новітньої історії. І саме тому має повне право написати про Сараєво саме так, як пише: зі сліпучою іронією, щирим стражданням і любов’ю, від якої стискається горло.

Світлина від Книгарня

У вівторок, 3 квітня о 18:30 в Книгарні "Є" відбудеться презентація книжки Артема Полежаки «Навісні пісні».

«Навісні пісні» – друга книга поета, який працює безпосередньо з реальністю, тією реальністю, що починається одразу за дверима квартири: падає на голови з балконів, прилітає в мармизи чиїмись кулаками, нахабно ворушиться в трусняках, нявкає хазяйськими кошенятами, сохне простирадлами у дворі, бздить солярою і бухає до ранку. Вона любить, страждає, потерпає, кайфує, тікає, ломиться, куди не запрошували, вшивається, продає на базарі, краде й дарує. Полежака фіксує все це в просторі й часі, обробляє на точному поетичному верстаті, переробляє на твір мистецтва, увічнює словом. 

Світлина від Книгарня

Цьогож дня, о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться зустріч Ukrainians in the eyes of the foreign world. 

В епоху інтернету, facebook та інших соціальних пожирачів часу, чи ми дійсно знаємо людей навколо нас? Чи дійсно розуміємо один одного? В пошуках відповідей на ці запитання, раді вам представити декілька розділів з наших життів, де ви зможете знайти, щось нове про українців в очах іноземців. Ви дізнаєтесь про минуле, причину приїзду в Україну та, власне, враження від нашого з вами життя.

Світлина від Urban Space 100.

У середу. 4 квітня, о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "Готель двох світів".

Не поспішайте до виходу – його просто нема…Прийшов час запитань, відповідь на які… неминучa. Внаслідок фатальної недбалості Жюльєн Порталь, - головний редактор престижного журналу, бабій та цинік, - опиняється у предивному місці, мешканці якого зайняті одним: вони чекають...відповіді.

У четвер, 5 квітня о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "Солодка Даруся".

Життя — то трояка ружа... то чорне тобі покажеться, то жовте, а там, дивися, загориться червоним. Ніколи не знаєш, яку фарбу завтра уздриш..." Найкращі солодощі можуть перетворитись на гірку отруту, наймиліша людина — на ворога, любов — на прокляття... А німота буває сильніша від найгучніших слів. Односельці вважають німу Дарусю божевільною та подейкують, що їй не можна... цукерок... Приголомшуюче одкровення в пронизливій пісенній оздобі, при тріпочучому, мов серце, світлі каганця. Вистава, що стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про Івано-Франківський театр, як такий, що має потенціал для виходу на світовий рівень мистецтва. Краща, за словами авторки, постановка культового твору.

Цього ж дня, о 18:30 в Книгарні "Є" презентують поетичну збірку Світлани Поваляєвої «Після Криму».

Після семи прозових книжок та кількарічної тиші, Світлана Поваляєва вперше презентує поезію – витриману, пережиту. Збірка «Після Криму» – це глибокі і пронизливі вірші, в яких мотиви війни, плинності часу, пам'яті, батьківщини тісно переплітаються із темою любові й чуттєвості. Їх чудово доповнюють яскраві ілюстрації художниці, ілюстраторки Світлани Фесенко.

Світлина від Книгарня

На завершення тижня у суботу, 7 квітня о 08:30 у міському парку відбудеться відкритий забіг Frankivsk runday.

Точка збору, старту та фінішуу Франківську - вхід у міський парк із вул.Чорновола, 107. Маршрут забігу: Чорновола, 107 - центральна алея міського парку - пішохідна зона вул.Шевченка - центральна алея міського парку - вул.Чорновола, 107 (2 кола, 2,5км коло)

Світлина від Frankivsk runday.