Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 30 січня до 5 лютого.

У вівторок. 31 січня о 18:00 годині в івано-франківському обласному театрі відбудеться вистава "Гамлет у гострому соусі".

Добрий чоловік і віртуоз своєї справи Кухар Фроггі, пережив вже не одну зміну влади і знає всю гнилу «кухню» королівського двору. Отже, поміж приготуванням соусів та бланманже є час пожартувати над зледащілою монархією! Кажуть з владою жарти погані… але невідомо ще з кого ж цей жирний бульон, що весело кипить у Фроггіному баняку.

Придбати квитки можна у касі театру.

2 лютого о 18:00 в Книгарні "Є" відбудеться відкриття другого сезону "Чеських Четвергів" та показ фільму «Коля».

Любовна комедія про чоловіка, який думав, що вже не може бути гірше, і не сподівався, що саме проживає найкращі моменти свого життя. У Франтішека вже посивіли вуса. Коля ще не досяг шкільного віку, вони зустрілися завдяки трагікомічній життєвій ситуації. Зрештою ці двоє залишилися самі. Старий молодчик і хлопчик, які один одного не розуміють у всіх значеннях цього слова. На них чекає довгий і складний шлях за усмішкою і любов’ю. Фільм отримав Оскара за найкращий іноземний фільм у 1996 році.

Світлина від Книгарня

У п'ятницю, 3 лютого в галареї "Арт на Мур" відбудеться відкриття виставки графіки Павла Дмитерка під назвою «Про Нас».

Ідея виставки «Про Нас» народилась у результаті критичних спостережень автора за притаманними рисами людей, різними системами цінностей, принципами поведінки, емоціями та відчуттями, що характерні для нашого повсякденного життя. Кожна людина має всій індивідуальний набір притаманних їй якостей. Особливу увагу художник звертає на негативні якості людини, авторські інтерпретації яких дають можливість глибше зрозуміти самих себе та наше оточення. Пустослів’я, відчуження, аморальність, плітки, конфлікти, страхи, невизначеність, критика ― це ті речі, які віддзеркалюють нашу недобру сутність. «Про Нас» ― це багатоманітність притаманних людині негативних та позитивних рис, які ми часто не помічаємо, але які вирізняють нас серед інших. 

У суботу 4 лютого о 18:00 годині в підвалі івано-франківського обласного театру презентують презентують неоОперу жаху "HAMLET".

"Гамлет" Ростислава Держипільського - це трагедія про невідворотність одвічних помилок людства, продиктованих гріховними бажаннями влади, грошей та інших спокус. Окрім традиційних героїв Шекспіра, до постановки Держипільського додалися Відьми-Еригинії( Богині помсти) у цьому випадку самопомсти людства яке саме себе знищує.

А у неділю, 5 лютого в Urban Space 100 - прем'єра документального фільму "Я бачу".

«Я бачу» — документальна кінострічка, вона розповідає про велопробіг, що відбувся позаминулого року, «Бачу! Можу! Допоможу!», в якому взяли участь 30 людей із різних міст України. «Бачу! Можу! Допоможу!» - це надзвичайні люди. Через всю Україну, вони долали десятки кілометрів на тандемах підставляючи плече людям, які мають вади зору, показуючи цим повагу до них, доводячи, що вони повноправні члени суспільства і не позбавлені активного життя суспільства.

Світлина від Програма

Початок о 15:00 годині.