Вистави, забіг та форум "Енергія змін": Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вечірки, презентації, виставки, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 2 до 8 жовтня.

У вівторок, 3 жовтня франківці мають нагоду завітати до франківського драмтеатру на виставу "Змішані почуття". Початок о 18:00.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Також у вівторок з 18:30 по 20:00 у Центрі сучасного мистецтва відбудеться показ "Новий кінотеатр парадізо".

Ця кінострічка – це розповідь про світлі дні, коли в чарівному світі на ім’я кіно ніхто не знав про “кризу італійського кінематографу”. Фільм складається з трьох частин, і у першій Сальваторе, сицилійський хлопчисько, потайки проникає в кінотеатр. Він дружить з Альфредо, сільським кіномеханіком, який озвучує діалоги акторів і обожнює свою роботу. У другій частині Сальваторе підріс і закохується в недоступну йому дочку банкіра, чарівну дівчину, і ця любов повертається до нього, коли він стає дорослим – в третій частині фільму. Ставши знаменитим кінорежисером, Сальваторе приїжджає в Сицилію, щоб проводити Альфредо в останню путь. Тут його чекає найбажаніша зустріч.

Деталі на сторінці події у Facebook

Світлина від Кіноклуб Мурнау.

З 2 по 7 жовтня активісти громадських організацій та малого бізнесу з міста Кропивницького вивчатимуть досвід урбан-ініціатив Львова та Івано-Франківська. В межах поїздки кропивничани проведуть два майстер-класи. Зокрема, 5 жовтня в Івано-Франківську «Як самостійно спланувати фантастичну сімейну подорож: лайфхаки». Початок о 15:00.

Також 5 жовтня  в Івано-Франківську презентують поетичну книгу Василя Карп’юка «Глінтвейн дорогою на Говерлу» за участю автора. Спеціальні гості - «Оркестр Бобовата». Початок – о 18.00 у книгарні Є (Незалежності, 31,3-й поверх).

Світлина від Книгарня "Є". Івано-Франківськ.

У п'ятницю, 6 жовтня в Івано-Франківську стартує форум "Енергія Змін 2017: Сила самоорганізації".

Світлина від Енергія Змін PowerShift 2017.

Енергія Змін 2017/ Power Shift 2017 - це подія, яка об’єднує активістів(-ок) та громадські організації для обміну знаннями, досвідом та навичками, які необхідні для того, щоб робити свої міста комфортними для життя та дружніми до клімату. 

Цього року організатори вирішили об’єднати цілі рухи - кліматичний, урбаністичний та освітній. Детальніше на сторінці події в Facebook.

У суботу, 7 жовтня в івано-франківському міському парку пройде забіг "Frankivsk runday - 5 км проти дискримінації!".

Чим такий особливий цей забіг? Не треба платити внески, можна бігти з собакою або дитячим возиком, брати участь, якщо ви пересуваєтесь в інвалідному візку, рухатись у зручному темпі та не думати про результат. Адже це забіг - 5 км проти дискримінації, де у фіналі на всіх чекають смаколики.

Світлина від Frankivsk runday.

Точка збору, старту та фінішу у Франківську - вхід у міський парк із вул.Чорновола, 107. Маршрут забігу: Чорновола, 107 - центральна алея міського парку - пішохідна зона вул.Шевченка - центральна алея міського парку - вул.Чорновола, 107 (2 кола, 2,5км коло). Збір о 08:30. Деталі на сторінці події у Facebook.

Цього ж дня  о 14 год. біля драмтеатру відбудеться закриття мотосезону.

Також 7 жовтня о 19:00 анімаційна студія, що спеціалізується на розробці циклів освітніх відео та окремих роликів, організовує безкоштовний майстер-клас для всіх, хто бажає навчитись анімувати. Деталі на сторінці події у Facebook.

Світлина від Urban Space 100.

Також 7-8 жовтня в Івано-Франківську, на території парку ім. Т. Шевченка стартує перший щорічний Фестиваль рослин, квітів та ландшафту «В обіймах зелені».

Фестиваль рослин, квітів та ландшафту «В обіймах зелені»  - це яскравий та кольоровий ярмарок рослин та товарів для саду, в якому прийме участь більше 40 компаній. У вас буде унікальна можливість придбати якісні та унікальні рослини, товари для садових центрів та ландшафтних студій, флористику та багато супутніх товарів для озеленення