Вже не чотири: Виконком погодив нові тарифи у франківських маршрутках


Виконавчий комітет погодив тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 22 березня, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Вартість проїзду  22 лютого обговорювали на громадських слуханнях. Для цього було проведено аудит», - каже начальник управління транспорту та зв’язку Олег Ганчак.

За його словами, середня вартість проїзду на різних маршрутах виходить в середньому від п’яти гривень. А якщо врахувати ще й перевезення пільговиків то ця сума виходить значно вищою.

«Відтак середня арифметична ціна проїзду виходить 8,27», - додав Ганчак.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків зазначив, що ву мерії сформують групи, які будуть перевіряти маршрутки у вечірній час.

"Я не є прихильником пільг, однак ми зараз ми повинні захистити тих, хто не може захистити себе сам. Зараз всі пенсіонери окірм пенсійного посвідчення повинні мати і картку іванофранківця", - акцентував мер.

Отож, з 1 квітня з 6 до 20 години вартість проїзду становитиме 5 гривень, а з 20 до 23 години – 6 гривень.

При цьому перевезення пільгових категорій громадян, які мають право безоплатного проїзду, з 10 до 16 години здійснюватиметься без обмежень. А до 10 години та після 16-ої  будуть 3 пільгових місця в кожному транспортному засобі.

Пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування діятиме за наявності учнівського квитка:

- щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

- щоденно з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

- у суботу з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11 та Української гімназії № 1.

До теми: Першоквітневий, але не жарт. Франківців таки чекає підвищення проїзду в маршрутках

Підняти не можна залишити: Франківці гаряче дискутували через ціну проїзду у маршрутках

 5 грн і 7 грн. Франківців знову кличуть обговорити ціну проїзду у маршрутках

Дай п’ять! В обласному центрі проїзд у маршрутках може здорожчати

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!