Яблуко розбрату: Іванофранківці продовжують «ділити» Вали


Дискусії тривають, а церква споруджується. Іванофранківці продовжують «ділити» Вали. Чергова акція протесту зібрала небайдужих містян під адмінбудинком. Люди занепокоєні. Адже, кажуть, з кожним днем ситуація на Валах лише загострюється.

Мало того, що забирають зелену зону, та ще й створюють загрозу архітектурним пам’яткам, обурюються містяни. Люди впевнені, маневрування важкої техніки не витримає Палац Потоцьких, розташований по сусідству. І рано чи пізно стіни споруди просто розсипляться. Активісти неодноразово зверталися за підтримкою до міської влади. Втім, кажуть, скільки б не стукали – відчиняти їм ніхто й не збирається, пише ВЕЖА.

Попри все, відступати містяни не мають наміру. Адже, кажуть, цінність землі на Валах значно більша, аніж рекреаційна.

Втім, іванофранківець Мар’ян Припхан вважає, усе це маніпуляція зі сторони окремих мешканців міста. Чоловік переконаний, громада не проти будівництва церкви на Валах. Каже, у його оточенні – чимало прихильників такої ідеї.

Прихильники будівництва запевняють, ніхто не забирає територію у людей. Після спорудження храму тут також зможуть відпочивати містяни. Між тим, каже, на зведення церкви забудівники мають усі законні підстави.

Андрій Івасів працює лікарем в Обласній клінічній лікарні. А між тим – уже більше півстоліття проживає в Івано-Франківську. Каже, на те, у що перетворилося місто за останні роки, не можна дивитися спокійно.

На акцію протесту прийшов і депутат міськради Мар’ян Волгін. Він – один з тих, хто вирішував долю Валів. Запевняє, як нині, так і тоді, був на стороні громади. Втім, його голос виявився у меншості.

Між тим, активісти вкотре закликають забудівників до діалогу. Вони підготували письмове звернення до опонентів з проханням провести громадські слухання. Та нарешті у цивілізований спосіб розставити усі крапки над «І».