Як голосували прикарпатські нардепи за мораторій на продаж земель


Сьогодні на черговому засіданні Верховної Ради України депутати розглянули кілька альтернативних законопроектів про мораторій на купівлю-продаж сільськогосподарських земель.

Зокрема спочатку депутатам пропонували три законопроекти від радикальної партії, Батьківщини та групи депутатських фракцій. Проте лідер радикалів зняв свій законопроект з розгляду. Після цього депутати приступили до обговорення двох інших варіантів мораторію.

Після дискусій 297 народних депутатів підтримали законопроект №5123-1 який передбачає продовження мораторію на купівлю-продаж с/г земель щонайменше на один рік – до 1 січня 2018 р. 

Прийняття цього рішення є дуже важливим, тому кореспондент Бліц-Інфо перевірив, як за нього голосували прикарпатські нардепи. 

Варто зауважити, що на засіданні були присутні всі обранці від Прикарпаття. Проте, голосували вони з важливий законопроект по-різному. Зокрема депутати від БПП Анатолій Матвієнко та Михайло Довбенко вирішили взагалі не голосувати. А їх однопартієць Юрій Соловей під час голосування "утримався" від прийняття рішення.

"За" прийняття такого важливого законопроекту проголосували нардепи з Народного фронту Юрій Бабій, Анатолій Дирів, Юрій Тимошенко та Володимир Шкварилюк. Також мораторій на продаж землі підтримали позафракційні обранці від Прикарпаття Юрій Дерев'янко, та брати Олександр і Віктор Шевченки.