Як на ваше здоров'я впливає робота, яку ви не любите


Більшість з нас витрачають на роботі від 40 до 60 годин на тиждень. Це досить багато, особливо якщо порахувати, скільки виходить годин на місяць, рік, п'ять років.

І, розумієте ви чи ні, але такий графік роботи серйозно впливає на ваше фізичне та психічне здоров'я, і ​​аж ніяк не з позитивного боку, пише Максимум.

Варто відзначити, що це все стосується тих людей, які не особливо люблять свою роботу. Якщо ви входите в ті 13%, яким пощастило займатися справою всього життя, що ж, вас можна привітати. Але, на жаль, велика частина населення витрачає своє здоров'я, заробляючи гроші, а потім витрачає їх, відновлюючи здоров'я. Які ж негативні наслідки має робота, яку ви не любите?

Підвищення рівня стресу

Як на ваше здоров'я впливає робота, яку ви не любите - фото 259660
Життя й так наповнене щоденним стресом, а якщо ви додаєте до довгого списку ще й нецікаву роботу, то відмітка негативу злітає майже до небес. Коли ви стільки годин на тиждень проводите в стресовому стані, то не дивно, якщо частину негативу ви будете приносити додому.

Список проблем зі здоров'ям, які випливають з цієї ситуації, можна довго складати. Але підсумок один – таким станом справ ви серйозно укорочуєте своє життя. Задумайтеся про це!

Сприяння шкідливим звичкам

Як на ваше здоров'я впливає робота, яку ви не любите - фото 259661
Ви приходите додому з роботи досить пізно. Швидше за все, ви відчуваєте почуття голоду, адже на роботі часто не буває часу перекусити. І о 8-9-10 вечора ви "набиваєте" шлунок їжею. Чому це сприяє? Збільшенню ваги та появі проблем з травленням.

І чи варто згадувати про такі звички, як куріння – для заспокоєння нервів, прийом снодійного – для того, щоб швидко заснути, що при постійному стресі буває складно. Ще можна згадати відсутність особистого життя, адже на нього просто немає часу. Ігнорування занять спортом – з тієї ж причини.

Тому не треба дивуватися тому, що кожен другий офісний працівник має великі проблеми з травленням, з хребтом, з нервовою системою. Чи варта ваша робота всього цього букета захворювань?

Постійний дефіцит сну

Як на ваше здоров'я впливає робота, яку ви не любите - фото 259662
Сон – це одна з найважливіших речей для кожної живої істоти. На жаль, найчастіше нам не вистачає часу на сон. Постійний дефіцит сну накопичується та перетворюється в роздратування, втому, брак енергії, а також сприяє зниженню продуктивності. А хронічна втома майже завжди призводить до проблем зі здоров'ям.

Досипати на вихідних – теж не вирішення проблеми, адже такі різкі перепади можуть ще гірше позначитися на організмі. Ідеальним рішенням було б знайти таку роботу, графік якої дозволяв би вам все встигати і нормально висипатися.

Втрачені моменти

Як на ваше здоров'я впливає робота, яку ви не любите - фото 259663
Коли ви багато працюєте, робота стає вашим життям. День у день, з року в рік одне й те саме наповнює кожен ваш день. Тільки подумайте, скільки упущеного часу, втрачених можливостей і вражень.

Ніколи не втрачайте можливість урізноманітнити своє життя. Не відкладайте на потім і не відмовляйтеся від можливостей, які випадають у вашому житті. Потім вам може бути дуже шкода, що ви не погодилися.