Як небайдужі прикарпатці стають помічниками Святого Миколая


Уже багато років поспіль напередодні свята Миколая у Івано-Франківську Мальтійська Служба Допомоги з благословення архієпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина, організовує акцію «Святий Миколай іде до сиріт».

А все для того, щоб прикарпатські сироти не залишились без подарунків у День Святого Миколая.

Кореспондент Бліц-Інфо поспілкувався із "помічниками" Святого Миколая, які уже місяць готують подарунки для знедолених діточок.

За словами волонтерів, цьогоріч майже 1800 дитячих листів надійшло до офісу Мальтійської Служби Допомоги. І половина з яких уже знайшли своїх "миколайчиків".

В офісі мальтійців кипить робота. На столі розкладені листи від діточок, а на стелажах -подарунки, які уже чекають своїх адресатів. Як розповідають волонтери, незважаючи на складну економічну ситуацію до них постійно приходять благодійники, які хочуть подарувати діткам невелике чудо.

"Наша сім'я уже декілька років бере участь в акції. Чомусь частіше ми брали листи від дівчаток. Мій чоловік цього року сказав, щоб я взяла листи від хлопчика і дівчинки, адже так буде справедливіше. Я ніколи не обираю дітей за якимись характеристиками віком, статтю чи побажаннями в листі. Просто переглядаю листи і обираю той, який підкаже серце. Також ми стараємося окрім подарунку, написати декілька теплих слів для дитини, адже деколи настановче слово може багато чого змінити", - каже пані Наталя, яку кореспондент Бліц-Інфо зустрів біля купки листів. 

"Ми з чоловіком уже третій рік поспіль беремо участь в цій акції і це стало своєрідно родинною традицією. Вважаємо, що таким діткам, які обділені увагою і подарунками від батьків, через нас Бог може давати частинку тепла в це свято. Я ніколи довго не обираю лист, а просто беру перший, котрий потрапить під руку. До дуже дорогих подарунків ми підходимо творчо, але більшість побажань дитини наша сім'я в силах забезпечити", - розповідає Зоряна.

Кореспондент Бліц-Інфо почитав декілька листів до Святого Миколая від дітей різного віку. Найзворушливіше те, що у кожному листі дітки просять у святого миру для України і щиро дякують за минулорічні гостинці

Що ж стосується цьогорічних дарунків, то цьогоріч практично у всіх листах дітки просили про найнеобхідніше: одяг, взуття, теплі речі і солодощі. Тільки в одному з багатьох листів дитина просила телефон, а ще в одному - вудочку для рибалки. 

Тож волонтери закликають всіх, хто має можливість долучитися до акції і подрувати частинку свого тепла для діточок, які так цього потребують. Адже зробивши добру справу для дитини ти не зміниш весь світ, але ти зміниш світ для цієї дитини.

А стати помічником Святого Миколая можна, завітавши в офіс Мальтійської служби допомоги, що напроти Катедрального собору.