Як отримати вигоду зі стресу - 5 порад психолога


Будь-яку стресову ситуацію можна обернути на власну користь. З одного боку, стрес провокує порушення сну та загострює хвороби.

Втім з іншого - нервові напруження бадьорять та змушують краще мислити, розповідає психолог Джеффрі Россмен своїй статті на Rodale Wellness, пише Gazeta.ua

Психолог пише, що багато його знайомих процвітають під час стресу. Вони з нетерпінням чекають складних проектів, стислих термінів і ризиків. Усі ці виклики тримають їх в тонусі, розвивають вміння мислити ширше і не дають нудьгувати.

Автор: counselingchd.org

Фахівець дає 5 порад, які допоможуть отримати від стресу користь.

1. Не бійтеся страху

Якщо у вас прискорене серцебиття і пітніють долоні - намагайтеся заспокоїтися. Це нормальна реакція на стрес. Такий викид адреналіну стимулює організм краще справлятися зі стресом та підтримувати емоційні життєві сили.

2. Уявляйте ситуацію у позитивних тонах

Ситуацію, яка викликає занепокоєння, уявляйте у позитивному та хорошому світлі. Переконайте себе, що ви з усім справитеся. Внутрішнє позитивне очікування дуже допомагає почуватися більш впевнено.

Автор: 99px.

3. Підбадьорюйте себе

Завжди кажіть собі фрази: "Я можу з цим впоратися", "Це нескладно", "Що я можу винести з цього досвіду?", "Як ця ситуація допоможе мені вирости?". Завдяки цьому стрес не здаватиметься великою катастрофою.

4. Відкиньте перфекціонізм

Не будьте прискіпливими до кожної деталі. Не провокуйте себе на "ідеальність". Якщо щось ідеально заплановане не вийде, ви надто сильно над цим переживатимете. Намагайтеся шукати лише позитивні моменти і завжди аналізуйте будь-який досвід, щоб досягати успіху.

Автор: MedWeb.ru

5. Подружіться зі своїм диханням

Дихання - універсальний спосіб впоратися зі стресом. Повільне, глибоке і ритмічне дихання допомагає відновити контроль над ситуацією і почуватися більш впевнено.