Як побороти надмірне потовиділення? Ботокс проти гіпергідрозу


У сезон літньої спеки проблема надмірного потовиділення набуває все більшої популярності.

.У хід йдуть всі можливі допоміжні засоби: антиперспіранти, дезодоранти, спеціальні креми і тому подібні винаходи ринку косметики.  Проте, на жаль, навіть косметика в більшості випадків безсила перед гіпергідрозом.

Що таке гіпергідроз?

Гіпергідроз – це патологічно підвищене потовиділення. Всі ми знаємо, що людям властиво пітніти у різних ситуаціях: у спекотну погоду, після фізичних навантажень, і навіть під час стресових ситуацій. І це є нормальним фізіологічним пристосування нашого організму до зміни температури як зовні, так і всередині нашого тіла. Проте, існують ситуації, коли потовиділення стає надто інтенсивним без вагомих причин. Медики називають таке явище Гіпергідрозом.

Причини гіпергідрозу

За статистичними даними, більше 30% людей мають скарги на надмірне потовиділення. Причин цього стану є безліч. Найбільш поширеними причинами гіпергідрозу є:

  • Порушення функціонування ендокринних залоз і різноманітні ендокринні патології, такі як гіпертиреоз, цукровий діабет, феохромоцитома, дифузний токсичний зоб.
  • Порушення роботи нервової системи: паркінсонізм, вегето-судинна дистонія, постінсультний період.
  • Інфекційні захворювання: сепсис, малярія, глистні інвазії, СНІД.
  • Спадковий фактор.
  • Порушення діяльності серцево-судинної системи: гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця.
  • Полікистоз яєчників і гіперандрогенемія у жінок.
  • Схильність до вживання алкоголю.

Також хочемо зауважити, що такі досить банальні фактори як носіння неякісного синтетичного одягу і взуття, надмірне вживання білкової їжі, неправильний режим вживання рідини також мають вагомий вплив на посилення потовиділення.

Найбільш інтенсивним потовиділення є саме в діля

Наслідки гіпергідрозу

Окрім неприємного запаху та неестетичного вигляду, гіпергідроз несе за собою ряд більш серйозних та неприємних проблем. Варто знати, що постійне тепло і волога – це оптимальні умови розвитку патогенних мікроорганізмів, тому надмірне потовиділення завжди супроводжується розвитком мікробного та грибкового уражень шкіри.

Також наслідками гіпергідрозу є виникнення фурункулів, карбункулів і тому подібних утворень придатків шкіри. Дуже поширеним ускладненням гіпергідрозу є гідроаденіт – гнійне запалення потових залоз.

Як побороти надмірне потовиділення?

Коли ви розумієте, що навіть найсильніші дезодоранти не допомагають від сильного потовиділення, тоді варто звернутися до лікаря. В першу чергу варто визначити причину гіпергідрозу і направити курс лікування на етіологічний чинник.

В більшості випадків гіпергідроз обумовлений спадковим фактором. Як діяти в даній ситуації? Лікарі МЦ «Оксфорд Медікал Івано-Франківськ» знайшли адекватне та ефективне вирішення проблеми – ботулінотерапія! Ін’єкції ботоксу в ділянки з найбільш вираженою пітливістю блокують дію потових залоз і надалі дозволяють забути про таку проблему як гіпергідроз. Ефект даної процедури триває до 1 року. Перед процедурою і після варто провести йод-крохмальний тест для оцінки зони пітливості до і після лікування.

До літа залишилось зовсім мало часу! Не зволікайте, запишіться на БЕЗКОШТОВНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ  до лікаря естетичної медицини!

Запис за тел..: (067) 3 777 299, (050) 3 777 299

Медичний центр Оксфорд Медікал вул. Василіянок 1, вул. Незалежності 93А

На правах реклами