Як працюють прикарпатські народні обранці у Верховній раді: Михайло Довбенко


У час війни та кризи влада має працювати вдвічі, а то й втричі більше та краще. Такої думки притримуються більшість українців. Та у житті ситуація здається протилежною.

Тож, кореспондент Бліц-Інфо вирішив проаналізувати роботу народних депутатів-мажоритарників  від Прикарпаття та порівняти їхню діяльність з попередниками за той самий часовий проміжок.

Як відомо Верховна рада восьмого скликання набула повноважень з 27 листопада 2014, сьомого – з 12 грудня 2012 року. Діяльність народних обранців останньої оцінюватимемо так само - за перших вісім місяців роботи. До уваги візьмемо законотворчу діяльність, відвідуваність, кількість виступів та запитів. Щодо результатів голосування, то його враховувати не будемо, адже оцінити «якість» відданих голосів у кількісному еквіваленті доволі складно.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Михайло Довбенко здобув перемогу в одномандатному виборчому окрузі №84 з центром у Тисмениці. За час діяльності в парламенті депутат долучився до творення 23 законодавчих ініціатив. З них три – його власні законодавчі ініціативи. А саме, «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (щодо застосування реєстраторів при наданні банківських послуг)», «Проект Закону про облігації, забезпечені відокремленими активами» та  «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування операцій з облігаціями, забезпеченими відокремленими активами)».

Також народний обранець подав 5 запитів. Окрім того, Довбенко 21 раз виступив під куполом парламенту.

Щодо відвідуваності депутата, то згідно даних електронної реєстрації Михайло Довбенко був присутнім на 82 засіданнях,  відсутнім – на 4.  Письмова реєстрація свідчить про відвідини 81 сесії, натомість нардеп був відсутній з невідомих причин 5 разів.

Його попередником був висуванець  від ВО «Батьківщина» Володимир Купчак. Нардеп вже кілька місяців здобув «славу» запроданця, адже покинув лави партії з якою прийшов у парламент. Тож, за перших вісім місяців діяльності за участі Купчака було подано 6 законопроектів. З них два – його власні законодавчі ініціативи. А саме «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення здійснення правоохоронними органами політичних репресійта «Проект Постанови про віднесення міста Бурштин Галицького району Івано-Франківської області до категорії міст обласного значення».

Також депутат подав два запити та раз виступив з трибуни Верхорвної ради.

Щодо відвідувань, то дані електронної реєстрації свідчать, що Купчак був присутнім на 31 засіданні та відсутнім  - на 22. Письмова реєстрація свідчить, що нардеп відвідав 44 сесії та припустив з невідомих причин 8.

Тож, можна констатувати, що активність Михайла Довбенка у парламенті набагато вища, аніж у його горезвісного колеги.

До теми: Прикарпатський нардеп-мажоритарник тримає в банку 2,6 млн грн

Прикарпатський нардеп взяв собі в помічники рідного зятя

«Солідарність» створює місцеві осередки на Прикарпатті

Колишній комуніст перемагає в мажоритарному окрузі на Франківщині

Михайло Довбенко намагається приховати факти свого комуністичного минулого від громад Бурштина і Тлумаччини

Виборчі перегони: Вірастюк наздоганяє Довбенка, Грабовецький – Диріва

Кандидати у нардепи з Прикарпаття прагнуть усунути конкурента?

У Погоні під час прощі слово надали кандидату в народні обранці, що раніше був комуністом