Як правильно загартовуватись: 5 правил контрастного душу


Контрастний душ – це один з чудових видів загартовування організму, який полягає в почерговому обливанні тіла теплою і холодною водою.

Як правильно під ним загартовуватись і чи є протипоказання щодо його користування для вас, пропонуємо дізнатися нижче, пише 24 канал

1. Контрастний душ завжди потрібно починати з теплої води, поступово додаючи гарячу воду, і закінчувати процедуру холодною водою.

2. Починати таке загартовування організму найкраще в теплу пору року, щоб підготуватися як раз до сезону холодів і застуд.

3. Коли тіло вже добре звикло до коливання температур, дотримуйтесь таких інтервалів: хвилину обливайте тіло гарячою водою, потім 15-30 секунд холодною водою, і так кілька разів, тобто під гарячою водою варто стояти завжди довше, ніж під холодною.

4. Не можна обливати холодною водою голову. Принаймі, не відразу.

5. Після душу обов'язково потрібно розтерти все тіло до відчуття приємного тепла.

Особливості контрастного душу

Як відомо, контрастний душ сприяє зміцненню імунітету і підвищує опірність різним хворобам. Він покращує кровообіг і тренує судини з капілярами, також є хорошою профілактикою варикозного розширення вен.

Контрастний душ сприятливо впливає на ендокринну систему, підсилює обмін речовин і сприяє зниженню ваги, тренує м'язи і сухожилля, а ще підтягує, очищує і покращує стан шкіри та допомагає позбутися целюліту.

Протипоказання щодо контрастного душу

Приймати контрастний душ не рекомендують при ВСД і серцевих захворюваннях. Не варто таким чином загартовувати організм при ангіні, циститі та інших запальних процесах.