Як продовжити термін роботи телевізора: Корисні поради


Сучасні телевізори можуть працювати в середньому 10 років. Це залежить від виробника, моделі та якості комплектуючих. Однак, велике значення мають і умови експлуатації техніки. Як користуватись телевізорами. Щоб збільшити його термін роботи – про це далі.

Місце для установки

Виробники рекомендують встановлювати телевізор на відкритому місці. Вбудовування в шафу або стінку – одна з основних причин поломки, оскільки отвори на корпусі залишаються без припливу свіжого повітря, що викликає перегрів, пише 24 канал

Також важливо розмістити систему на безпечній відстані від обігрівача або батареї. Переконайтеся, що на нього не потрапляють прямі сонячні промені. Особливо це стосується плазмових телевізорів: ультрафіолетове випромінювання негативно впливає на люмінофорні осередки. Подбайте і про оптимальний мікроклімат. Так, температура в кімнаті не повинна перевищувати 25 градусів Цельсія. Зверніть увагу: до пошкоджень часто призводить і висока вологість повітря.

Догляд

Щоб пристрій прослужив довше, потрібно правильно доглядати за ним: регулярно протирати від пороху, підтримувати оптимальну температуру в приміщенні, запобігати попаданню вологи. Щоб видалити порох на екрані, використовуйте спеціальну очищувальну рідину.

Як продовжити термін роботи телевізора

Протирати телевізор треба спеціальною рідиною 

Під час грози телевізор потрібно вимикати, оскільки блискавка може пошкодити його. Робити це потрібно акуратно. Висмикувати вилку з розетки, коли прилад працює, – поширена помилка, так можна пошкодити систему живлення. Якщо в будинку часто бувають перебої з електроенергією і стрибки в мережі, варто придбати стабілізатор напруги.

Налаштування

Термін служби телевізора залежить і від налаштувань екрану. Зокрема. виробники рекомендують зменшувати підсвічування: максимальна яскравість скорочує термін служби люмінесцентних ламп, розташованих навколо екрану, оскільки в такому режимі вони більше нагріваються і швидше зношуються. Також варто знизити рівень контрастності. Щоб зробити це, скористайтеся інструкцією. Якщо телевізор оснащений функцією автоматичного регулювання енергозбереження екрану, активуйте її. Для перемикання каналів використовуйте пульт, а не кнопки на самому апараті.