Як прикарпатські нардепи відвідують засідання Верховної ради


Українці останнім часом нагально слідкують за діяльністю представників влади. І особливу увагу приділяють народним обранцям.

Питання про відвідування Верховної ради прикарпатськими депутатами вирішив дослідити журналіст Бліц-Інфо.

Найбільшим «прогульщиком» виявився Олександр Шевченко з «Блоку Петра Порошенка». З 46 засідань був присутнім всього на 21.

За ним йде позафракційний Юрій Дерев’янко, який пропустив 17 засідань. На третьому місці однопартієць  Шевченка Юрій Соловей. Він пропустив 15 засідань парламенту. Тож, можна константувати, що вони були присутніми більше, ніж відсутніми.

Варто згадати ще таких прикарпатських нардепів, як Анатолій Матвієнко, що "прогуляв" 5 раз, а також Ігор Насалик – відсутній на 7 засіданнях. "Фронтовик" Юрій Бабій, що став нардепом тільки у січні вже встиг проігнорувати 7 засідань парламенту із 27. Тим не менш, раніше Бабія вже встигли занести у список "найлінивіших"депутатів. А саме через те, що обранець не підготував жодного запиту, не виступав на пленарних засіданнях і не брав участь у підготовці законопроектів. 

А найсумліннішими відвідувачами, згідно реєстру на сайті ВР, виявилися Володимир Шкварилюк, Анатолій Дирів, Юрій Тимошенко з «Народного Фронту» та Дмитро Шлемко з партії «Батьківщина». Всі вони були відсутні тільки по одному разу.

Щоправда, треба зауважити раніше "фронтовики" були застукані за "кнопкодавством". До прикладу, поки народний обранець Юрій Тимошенко був на похороні у Коломиї, його картка голосувала у парламенті. І підтвердженням цього були результати голосування на офіційному сайті Верховної Ради. Також про "кнопкодавство" прикарпатських нардепів раніше заявляв їхній колега Сергій Лещенко

Варто зауважити, закон "Про Регламент Верховної Ради України" вимагає від народних депутатів проходити процедуру реєстрації. Згідно з законом, саме на підставі даних про реєстрацію відбувається нарахування депутатської зарплатні. Отож, одразу видно кому потрібна депутатська зарплатня.

Довідково: Аналіз проводився за результатами елекронної реєстрації на офіційному порталі Верховної ради.