Як привчити себе швидко засинати


Проблеми із засинанням добре знайомі мільйонам сучасних людей. Учені запропонували новий засіб, що полегшує процес засинання, – вовняну піжаму.

Вовняна піжама прискорює засинання та покращує якість сну, про цю знахідку фахівців повідомило видання Mirror. Особливо ефективний "метод піжами" для літніх людей, пише Максимум.

Фахівцями був проведений експеримент за участю студентів і пенсіонерів, які під наглядом вчених засинали в кімнаті з температурою повітря в 17 градусів. Виявилося, що процес засинання прискорюється, якщо люди одягають перед сном вовняні піжами. Зокрема, у студентів в такий піжамі засинання відбувалося на 4 хвилини швидше в порівнянні з однолітками в піжамах з бавовни або поліестеру. У літніх людей аналогічна різниця склала вже 15 хвилин на користь людей у вовняній піжамі.

Спостережуваний ефект дослідники пояснюють тим, що вовняна піжама дозволяє людському тілу швидше перейти до стану, відомому як "термальна зона комфорту", ​​при якому розслаблення досягається за мінімальний час.

Піжама з вовни, як змогли переконатися автори праці, не тільки допомагала людям швидше заснути, але і сам сон робила більш якісним – міцним і глибоким.