Як смартфон впливає на вашу психіку: Дослідження


Американські вчені провели масштабне дослідження з метою з'ясувати чи впливають смартфони на психіку людей.Згідно з дослідженням, від пагубного впливу смартфонів не захищений абсолютно ніхто, не залежно від віку чи статі.

Найбільший вплив смартфони мають на підлітків, які проводять за гаджетами більше п'яти годин в день. Крім публікації результатів дослідження, вчені розповіли що потрібно робити, щоб знизити вплив смартфонів на психіку, пише 24 канал

Вчені стверджують, що використання смартфонів протягом тривалого часу може завдати серйозної шкоди психіці людини. Так відбувається через виникнення залежності людей перед мобільними пристроями. При цьому експерти стверджують, що мова йде не тільки про ігри. Все частіше людей "засмоктують" соціальні мережі і різні розважальні сервіси.

Залежність від смартфона може привести навіть до виникнення суїцидальних думок. Результати анонімних опитувань показали, що 48% підлітків, що користуються мобільними гаджетами по п'ять або більше годин на день мають хоча б один з ознак суїцидальної поведінки. Серед тих же, хто проводить за смартфонами менше 60 хвилин в день цей показник дорівнює всього 20%.

Вчені радять сучасним людям серйозно переглянути своє ставлення до смартфонів. За їхніми словами, люди, особливо підлітки, повинні використовувати смартфони та планшети тільки при необхідності. Вільне же час фахівці рекомендують витрачати на спорт та інші корисні заняття.