Як стати щасливішим за 15 хвилин: Дієві психологічні прийоми


Змінити своє життя на краще та стати щасливішим можна навіть за лічені хвилини. Для цього потрібно лише скористатись нескладними психологічними прийомами.

Сплануйте свої пригоди на рік вперед

Щоденна рутина – робота, дім, навчання – дуже втомлює. Постійно перебуваючи в такому режимі ви зовсім забуваєте про пригоди, а живете лише з думкою про сон та лінивий відпочинок. Витратьте свій час на те, що вигадати 12 нескладних пригод, які реально виконати протягом року, пише 24 канал

Наприклад, заплануйте поїзд в інше місто, стрибнути з парашуту чи сходити на джазовий концерт. І головне: кожного місяця виконуйте щось із запланованого протягом року.

Кожного місяця влаштовуйте собі хоча б одну пригоду
Кожного місяця влаштовуйте собі хоча б одну пригоду

Узгодьте список справ зі своїми мріями

Уявіть себе через рік, п'ять чи десять років. Подумайте, ким ви хочете себе бачити, чого хочете досягти як в особистому, так і в професійному плані. Запишіть свої ідеї. А потім порівняйте їх з вашим поточним списком справ. Чи все в ньому служить вашим довгостроковим цілям? Якщо немає, запишіть в список необхідні зміни: щось відкладіть або скасуйте, а щось, навпаки, додайте. В ідеалі варто звіряти список справ з довгостроковими планами щодня або хоча б раз на тиждень.

Скарбничка щастя

Знайдіть порожню банку або коробку. Згадайте, що хорошого відбулося з вами за останній час. Запишіть це на невеликих листочках паперу і опустіть їх в банку. Можна збирати дрібнички з поїздок, друкувати фото та також зберігати в цій скарбничці.

Раз в декілька місяців відкривайте її і заново проживайте щасливі моменти. Просто звертаючи більше уваги на те хороше, що є у вашому житті, ви з часом станете більш оптимістично дивитися на світ навколо.

Згадуйте про приємні моменти в своєму житті частіше
Згадуйте про приємні моменти в своєму житті частіше