Як у Франківську святкуватимуть Покрови та День захисника


В Івано-Франківську до 75-річниці створення УПА та Дня захисника України проведуть ряд заходів.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 4 жовтня на засіданні виконавчого комітету, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зауважив міський голова Руслан Марцінків, 14 жовтня відзначається одне з найважливіших свят для нашої держави – святої Покрови Пресвятої Богородиці. Окрім того в цей день відзначають також День Українського козацтва, День створення УПА і День захисника України.

В Івано-Франківську в цей день проведуть ряд заходів, серед них: урочиста хода та молебень, шахові турніри, змагання та фестиваль патріотичної пісні.

«14 жовтня – це день, коли ми вшановуємо всіх тих, хто в різні часи боровся за самостійність та соборність нашої держави. Зокрема, на урочистостях хочемо відновити історичну справедливість: нагородити близьких родичів двох командирів УПА: Степана Бурдина, позивний «Шрам-Знайда – командир «Сотні Лебедя» та Дмитра Гаха, позивний «Скуба» - курінний куреня «Гайдамаки». Ці мужні бійці свого часу так і не отримали заслужену нагороду «Хрест бойової заслуги» - найвищу військову нагороду УПА. Ми виправимо цю несправедливість – міська рада замовила виготовлення двох таких нагород – бронзової та срібної, щоб пам’ять та заслуги цих хоробрих воїнів було належно вшановано. Адже поки ми пам'ятаємо наших героїв – Україна має майбутнє», - зазначив міський голова.