Як у Франківську відзначатимуть свято Покрови та День Захисника України


В Івано-Франківську до відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці, 75-річчя створення УПА, Дня Українського козацтва та Дня захисника України проведуть ряд заходів.

Зокрема, 14 жовтня о 12:45 відбудеться традиційна хода ветеранів визвольних змагань. Її учасники пройдуть з вулиці Лепкого до Меморіального скверу, там відбудеться пам’ятна панахида. Після її завершення всі учасники знову пройдуть ходою, але вже до Вічевого майдану, де відбудеться екуменічний молебень та урочисте святкування.

За словами директора департаменту культури Надії Загурської, 12 жовтня о 12 годині учасникам АТО вручать ключі від квартир. Також цього ж дня о 16 год. бійцям АТО вручать державні нагороди та відзнаки міського голови.

Окрім того у рамках святкувань в місті проведуть фестиваль патріотичної пісні, а по мікрорайонах міста – різноманітні святкування.

Долучаться до всяткування і всі школи міста.

Також в університеті Короля Данила проведуть інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», а на Вічевому майдані розгорнуть виставку зброї. У рамках сяткувань проведуть і шашковий турнір.