Як в Івано-Франківську відзначатимуть день народження Тараса Шевченка


З нагоди відзначення в місті 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка заплановані безліч заходів.

Зокрема, протягом березня, щочетверга 14.30 год. біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в міському парку проходитимуть Шевченківські читання, інформує Бліц-Інфо.

Окрім того, 9 березня о 10.00 год. на Вічевому майдані відбудуться традиційні Шевченківські читання.

По завершенню читань о 12.00 год. відбудеться хода громадськості за маршрутом: Вічевий майдан – вул.Шевченка – Міський парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка А о 12.20 год. біля пам’ятника Т.Г.Шевченку у Міському парку культури і відпочинку пройде урочисте віче.

Також о 12.00 год. в Муніципальному центрі дозвілля відбудеться лекція-концерт «Тарасова доля – то правда жива» в рамках проведення клубу цікавих зустрічей «Давайте знайомитись». О 13.00 год. в бібліотеці-філії №2 пройде поетичний вернісаж «Слово Кобзаря - джерело невмирущого духу», а о 14.00 год. в бібліотеці-філії №2 будуть поетичні читання «Збулись його слова пророчі».

До святкування річниці від народження Кобзаря також відбудуться й концерти. Зокрема о 14.00 год. в Міському Народному домі відбудеться святковий концерт «Шевченкові заповіти», а о 15.00 год. в Народному домі "Просвіта" розпочнеться літературно-музична композиція «В своїй хаті своя правда і сила, і воля».

Також о 15.00 год. в Центрі патріотичного виховання учнівської молоді ім. С.Бандери покажуть виставу «Поверніться, заклинаю!» (за п’єсою Ю.Щербака).

О 16.00 год. в народному домі «Просвіта» франківців запрошують на зустріч з письменниками приурочені дню народження Кобзаря. 

В цей же час у Міському парку культури і відпочинку біля пам'ятника Кобзарю розпочнуться Шевченківські читання в рамках проекту «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш».

10 березня о 14.00 год. відбудеться зустріч членів секції Малої академії наук із лауреатом Шевченківської премії Степаном Пушиком в Природничо-математичному ліцеї.

12 березня о 16.00 год. відбудеться Шевченківське свято в Народному домі «Просвіта». 

13 березня о 15.00 год. в Обласній філармонії розпочнеться загальноміське Шевченківське свято для педагогічної громадськості міста.

15 березня о 15.00 год. пройде святковий концерт в Центральному Народному домі.