Як ворохтянський трамплін позбувся спецпокриття через політичні ігри


Прикарпатський спортсмен Назар Павлів викрив ще одну оборудку колишнього очільника спорту в області Мирослава Карабіна. У цьому випадку аферу провернули не заради грошей, а заради політичних дивідендів.

Павлів виклав в мережі документ про безкоштовну передачу Верховинській навчально-спортивній базі олімпійської підготовки "Черемош" спеціального керамічного покриття для гори розгону трамплінів. Натомість тодішній начальник управління спорту Мирослав Карабін, що і давав таке доручення, обіцяв для трамплінів Ворохтянської СДЮСШОР зі стрибків на лижах з трампліна та лижного двоборства придбати таке ж покриття. Звичайно, за рахунок бюджетних коштів.

Світлина від Назара Павлева.

Документ датований вереснем 2010 року та збігається з часом проведення місцевих виборів. Цікавим є той факт, що Карабін дав доручення передати покриття на виборчий округ, на якому він балотувався. 

Слід підкреслити, що спеціальне покриття для трамплінів з Ворохти таки забрали. Але обіцяного нового спецпокриття школа олімпійського резерву не отримала й досі. Втім, Мирослав Карабін таки став депутатом обласної ради. Не виключено, що саме завдяки політичному піарі на трамплінах.

Тож спортивна громадськість цікавиться чому Мирослав Карабін, маючи всі можливості, так і не закупив «таке ж покриття» для Ворохтянської спортивної школи як зобов’язувався в листі-документі?

"Чому за таке  шахрайство дотепер не покарано такого керівника, який методом обману забрав у Ворохтянської спортшколи спецпокриття для трамплінів? І коли спецпокриття буде повернуто на Ворохтянські трампліни?", - цікавиться Назар Павлів.

До теми: Афера десятиліття: Як і хто привласнив спорткомплекс "Олімп"