Яка дієта покращить пам'ять: Перелік продуктів


Певні продукти здатні запобігти виникненню проблем з пам'яттю, зазначає науковець з Університету Гельсінкі Сату Ювякорпі.

Про це вчений розповів в інтерв'ю газеті Helsingin Sanomat, пише 24 канал

За словами науковця, негативний на мозок впливають, наприклад, такі фактори, як нестача вітаміну B, надмірне вживання алкоголю і куріння. Крім того, вживання великої кількості вуглеводів низької якості і тваринних жирів провокує проблеми з пам'яттю.

Ювякорпі вказує, що незбалансоване харчування з великою кількістю жирів робить клітинну мембрану жорсткішою, здатність клітин передавати сигнали стає гірше, а здатність мозку обробляти інформацію знижується.

Але цьому можна запобігти, адже існують продукти, які здатні знизити ризик погіршення пам'яті. Наприклад, цьому сприяє регулярне вживання в їжу риби. У нім містяться жирні кислоти омега-3, які збільшують проникність клітинної мембрани і покращують передачу сигналів, пояснює вчений.

Ризик розвитку депресії і проблем з пам'яттю зменшують продукти, що містяться в так званому середземноморському раціоні.

Раціон включає у себе:

оливкову олію,

багато рослинної їжі,

цільнозернові продукти,

бобові,

насіння,

рибу,

біле м'ясо,

і навіть невелику кількість алкоголю.

Вчений додає, що також допомагає і так звана mind-дієта, в яку входять ягоди, темно-зелені листові овочі, горіхи. Крім того, на мозкову діяльності позитивно позначаються кава, чай і какао, додає експерт.