Які фестивалі пройдуть цьогоріч в Івано-Франківську


Івано-Франківськ популяризуватимуть через фестивалі. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 25 січня на засіданні виконавчого комітету.

Зокрема, у лютому проведуть фестиваль естрадно-спортивного танцю «Фест-2018», у  березні - VI конкурс-фестиваль танцювального мистецтва «Stanislaviv dance Festival 2018». Багатим на фестивалі буде квітень - ярмарок «Великодній кошик», фестиваль духовної та естрадної пісні «Великодні дзвони», третій Регіональний дитячий фестиваль хорової музики в рамках Міжнародного фестивалю хорової музики «Передзвін», фестивалі «Весняна феєрія», «Зірки Прикарпаття» та «Питні меди», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Також п’ять фестивалів проведуть у травні - фестиваль мистецтв «Мелодії парку», фестиваль історичної літератури «Софія», міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону «Carpathian Space», «Івано-Франківськ – місто для життя» та святкові заходи, присвячені 356-й річниці від дня заснування міста та міжнародний фестиваль ковальського мистецтва «Свято ковалів – 2018».

Не переставатиме фестивалити Франківськ і влітку. Зокрема, у червні проведуть такі фестивалі - всеукраїнський дитячий конкурс-фестиваль популярної музики «Карпатські соловейки», народної творчості «Барви дитинства», фестиваль іграшки  та розваг. У липні -  молодіжний фестиваль «Купальська ніч» та ярмарок-фестиваль «Меди Прикарпаття 2017». Закінчать літо ще п’ятьма фестивалями - «Свята винограду та вина», «Все українське на новий лад», «Едельвейс», «Лабух-фест» та фестивалем культур Global Village.

Не менш цікаві фестивалі проведуть в Івано-Франківську і восени. Зокрема, у вересні пройде виставка-ярмарок робіт народних майстрів «Прикарпатський вернісаж», фестиваль «Свято Хліба», мистецьке свято «Каскад ФЕСТ», фестиваль «Станіславська мармуляда» та V Frankivsk Half Marafhon. У жовтні - фестиваль озеленення «В обіймах зелені» та фестиваль патріотичної пісні. Цього ж місяця також пройдуть змагання зі спортивної ходьби на кубок «Вечірній Івано-Франківськ».

У грудні - фестивалі «Повір у себе», «Зимова казка», «Мистецький храм» (до свята Миколая). Завершать рік святковими заходи до відзначення Нового року, традиційним фестивалем «Новорічні витребеньки - 2018».