Які ініціативи в Раді обіцяли реалізувати мажоритарники Івано-Франківської області


Взагальному у Верховній раді України знаходиться 7 депутатів мажоритарників з Івано-Франківської області, четверо з них давали обіцянки, щодо реалізації законодавчих ініціатив у раді.

У 2016 році коли відбувся скандал навколо “панамських документів” Юрій Дерев’яненко пообіцяв домогтися створення тимчасової слідчої комісії з питання розслідування скандалів навколо офшорів. ВРУ навіть намагалася ухвалити відповідну постанову, про те ініціатива народного депутата була відхилена, після чого Дерев’яненко не робив нових спроб по створенні згаданої комісії. Сам Дерев’яненко за дану згадану постанову голосував. Про це пише “Слово і Діло

У квітні 2017 Юрій Дерев’яненко дав обіцянку, що депутати, які входять до міжфракційного об’єднання “Право на захист” будуть працювати над створенням єдиного законодавства про право на володіння зброєю. Станом на кінець лютого до об’єднання входило дванандцять нардепів, про те ніхто з них не реєстрував законодавчої ініціативи, яке б стосувалося питання зброї.

Однією з обіцянок Юрія Тимешенка було ініціювати створення підрозділів екологічної міліції, про те цю обіцянку депутат провалив. За ідеєю підрозділи екологічної поліції мали б боротися за неконтрольованою вирубкою лісів та вивезенням піску і каменю з річок, але справа до внесення такого законопроекту не дійшла.

Про те Юрієм Тимешенко був розроблений законопроект направлений на захист водних ресурсів. У 2016 році законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення охорони водних об’єктів)” навіть був зареєстрований у ВРУ, але згодом його відкликали.

Однією з обіцянок Анатолія Диріва було першу чергу ініціювати закон про децентралізцію влади, але з цією передвиборчою обіцянкою депутат не впорався. Анатолій Дирів стабільно голосує за законопроекти які спрямовані на розвиток агропромислового комплексу, виконуючи обіцянку, яка входила до його програми. Депутат також голосував за законопроекти, що закріплювали надання допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям.

Депутат Юрій Соловей у минулому році вніс законопроект про пенсійну реформу, що передбачає введення обов’язкової накопичувальної пенсійної системи, чим виконав одну з своїх обіцянок.

Мажоритарники Івано-Франківської області: ініціативи в ВРУ