Які сезонні фрукти та овочі вбережуть від грипу: Відповідь лікаря


Щоб захистити організм від хвороботворних бактерій і вірусів та підняти настрій необхідно їсти фрукти яскравих кольорів та мед.

Таку пораду дала лікар Вікторія Савицька, пише ГолосUA.

Людям, які схильні до повноти, варто обмежувати себе у вживанні солодких продуктів у холодну пору року. Натомість це потрібно замінити фруктами, ягодами, медом.

За словами лікаря, фрукти і мед, як в чистому вигляді, так і у вигляді салатів, запечені, политі йогуртом, не тільки заповнять потребу організму в глюкозі, позбавлять від нав'язливого бажання з'їсти шматочок солодощів, але і зможуть зміцнити імунітет. Не варто поєднувати мед з гарячими напоями, оскільки він втратить корисні властивості. 

Лікар рекомендує щодня вживати не менше 3-4 фруктів, бажано різних. Вони здатні живити організм, підвищити настрій, вивести шкідливі речовини з організму.

Фахівці радять щодня з'їдати не менше 500 грамів овочів і фруктів. І не забувайте про зелень. Найкорисніші фрукти і овочі – сезонні.  Всі овочі і фрукти оранжевого кольору – хурма, гарбуз, морква – містять, крім іншого, бета-каротин, альфа-каротин, лютеїн, кверцетин та інші речовини, які перетворюються на вітамін А.

Гарбуз
У всіх яскравих фруктах і таких овочах, як броколі, помідори і цибуля, міститься кверцетин, який відомий своїми протизапальними властивостями і допомагає організму виробити антитіла до вірусів.

Журавлина та грейпфрут живлять організм вітамінами, захищають від безлічі хвороб і навіть нормалізують роботу серця.

Журнавлина