Якою погода буде на вихідних: синоптик попередила про шалену спеку


Погода на вихідних 22-23 липня в Україні буде спекотно та сухою. Місцями температура повітря прогріється до +30...+35 градусів.

Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко на сторінці у Facebook.

Відтак найспекотніше буде в південній частині України та на південному сході. Температура повітря прогріється до +30..+35 градусів.

"Тому, якщо ви хочете махнути на пару днів, наприклад, в Одесу чи Генічеськ з наміром засмагати та купатися – вам туди", – наголошує синоптик.

В суботу, 22 липня, температура повітря знизить до +24...+24 градусів в західних областях України, а також у північних районах Чернігівщини та Сумщини.

У неділю, 23 липня, спека послабне до +23...+27 градусів у більшості областей України, окрім півдня та Дніпропетровщини.

Щодо опадів – погода на більшості території України буде сухою. 22 липня можливі локальні дощі у західних та північних областях. 23 липня короткочасні грозові дощі місцями можливі на заході України, а ввечері у неділю й на Вінниччині, Одещині та Миколаївщині.

У Києві 22 липня є ймовірність короткочасного дощу з грозою. Температура повітря у Києві: у суботу, 22 липня, – до +30, а в неділю – до +26.