Якщо Вас турбує остеохондроз – ми знаємо, як з ним боротись!


Остеохондроз - це старіння хребта, що призводить до порушення його функцій, спричиняє біль під час рухів. На фоні остеохондрозу можуть розвиватись дисфункції або захворювання внутрішніх органів, нервової системи.

В основі остеохондрозу лежать дистрофічні зміни та стоншення міжхребцевих дисків. Сьогодні захворювання "молодшає" і уражає людей 20-30 річного віку.

Високий ризик виникнення остеохондрозу у колишніх спортсменів. Професійні заняття спортом призводять до розтягнення м'язів та зв'язок, збільшення м'язової маси, а це, у свою чергу, збільшує навантаження на хребет. І коли людина припиняє займатись спортом, мікротравми хребта швидко дають про себе знати і остеохондроз розвивається швидше та у складнішій формі, ніж у тих, хто ніколи не займався спортом.

Зимовий холод найчастіше провокує загострення остеохондрозу в нижньо-грудному та попереково-крижовому відділах хребта.

При остеохондрозі шийного відділу хребта виникає біль та оніміння в тім'яно-потиличній ділянці голови, в шиї, напруження м'язів шиї. Біль іррадіює в ключицю, лопатку, надпліччя. Характерний "хрускіт" шиї при обертанні голови, шум у вухах, головокружіння, "мушки перед очима". Може турбувати біль в ділянці серця (при нормальній ЕКГ).

Для остеохондрозу попереково-крижового відділу хребта характерний гострий,по типу прострілу,біль,що виникає раптово(люмбаго), або підгострий,чи хронічний поперековий біль,що виникає поступово,провокується тривалим перебуванням в незручній позі,переохолодженням (люмбалгія).

Для діагностики остеохондрозу важливе значення має старанно зібраний анамнез, неврологічне обстеження. Лікування остеохондрозу має бути комплексним, враховувати локалізацію ураження, форму захворювання, функціональний стан організму. В гострому періоді застосовується медикаментозне лікування в поєднанні з фізіопроцедурами. З останніх найбільш дієвою є лікувальний ультрафонофорез (дана процедура проводиться в медичному центрі «Оксфорд Медікал»), при використанні якого до терапевтичної дії ультразвукових хвиль приєднується лікувальний ефект лікарського засобу. УЗ хвилі сприяють глибокому місцевому проникненню лікарського засобу та посилюють дію останнього. Медичний центр «Оксфорд Медікал» використовує також багато інших методів лікування остеохондрозу та його наслідків.

 Якщо Ви помітили у себе будь-який із симптомів остеохондрозу, необхідно звернутись до лікаря для уточнення діагнозу, він підбере індивідуальну схему лікування. Повністю вилікувати остеохондроз досить складно, але систематичне виконання порад лікаря допоможе принаймні значно полегшити неприємні симптоми.

Піклуйтесь про свою спину і будьте здорові!

Для детальнішої консультації про методи лікування та запис до лікаря телефонуйте: (0342) 777 299 або (097) 4 777 299; (050) 3 777 299.

http://ivanofrankivsk.oxford-med.com.ua/viddilennya/nevrologiya/

Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 1.

Відділення: урологія, проктологія, гінекологія, терапія, дерматологія, косметологія, флебологія, хірургія, кардіологія, гастроентерологія, неврологія, отоларингологія, УЗД

Вінтонів-Трушик Наталія Василівна

Лікар-невролог медичного центру «Оксфорд Медікал»

На правах реклами